RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten F. Holm / SCANPIX

Sammen etter 11 år

Sist oppdatert:
HAUKELANDSHALLEN (TV 2 Nettavisen): 11 år etter at de ble juniornorgesmestere med Sarpsborg spiller Jan Thomas Lauritzen og Stian Tønnesen igjen på samme lag.

Jan Thomas Lauritzen og Stian Tønnesen er barndomskameratene som har funnet tilbake til hverandre.

Sammen herjet de på Sarpsborgs yngre lag, men etter NM-triumfen i 1993 gikk de hver til sitt. Lauritzen til Urædd og Tønnesen til Drammen. Siden den gang har deres veier vært skilte.

Lengre læretid
Mens venstrehendte Lauritzen herjet i Viking og spilte seg til proffkontrakt i tyske TuSEM Essen, ble det Elverum og svenske Ystad som ble de neste stoppestedene i Tønnesens karriere.

- Jeg har nok hatt en litt lengre læretid enn ham, men jeg vokste mye på tiden i Ystad. Der fikk jeg spille hele tiden og fikk mye ansvar. Som kaptein fikk jeg være med å bestemme mye, sier han til TV 2 Nettavisen.

Nå er de imidlertid sammen igjen. Etter fire år i TuSEM Essen gikk i sommer turen til TuS N-Lübbecke for Lauritzen, hvor Tønnesen allerede hadde en sesong bak seg. Med de to nordmennene i sentrale roller har laget overrasket etter opprykket til Bundesliga. Etter sju kamper er de nummer åtte, foran blant andre storlaget Lemgo.

- Jeg er glad for at jeg kom meg bort fra Essen, selv om jeg hadde fire gode år der. Det var mange stjerner der og jeg fikk stort sett spille forsvar. Nå har jeg en helt annen rolle i laget og får spille 60 minutter begge veier, forteller Lauritzen.

Og han får støtte av sin barndomskamerat.

- Vi spiller bra håndball. Vi har ingen stjerner og spiller kollektivt bra. Vi har vunnet tre av fire bortekamper og spilt jevnt med topplag som Magdeburg og Hamburg. Unngår vi skader så blir vi i 1. Bundesliga og det er også det primære målet, sier Tønnesen.

Har holdt kontakten
Elleve hele sesonger har de spilt hver for seg, men nå har ringen sluttet for østfoldingene.

- Vi har hatt kontakt hele tiden og møttes hjemme i sommerferier, men det er ekstra gøy å spille sammen igjen, sier Lauritzen.

Ingen av dem har til hensikt å dra hjem til gamlelandet med det første.

- Nå har jeg en toårskontrakt, men har en mulighet til å gå med nedrykk. Vi får se om kroppen holder. Jeg har lyst til å være ute noen år til, sier Lauritzen.

Tønnesen har ett år mindre igjen på kontrakten sin, men heller ikke han vil hjem.

- Dersom jeg er frisk, så kan jeg holde på til jeg er 35. Jeg har aldri vært alvorlig skadet, så jeg har vært heldig sånn sett, sier han.

Men dersom det skulle bli retur til Norge, så er planen klar.

- Da får vi avslutte i Sarpsborg som old boys, ler Lauritzen.

- Da blir det fotball en gang i uken og kamper. Ikke noe trening, føyer Tønnesen til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere