RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sandra (24) var en hårsbredd fra døden: Nå kan hun redde Danmark

Sandra Toft (24) kan redde Danmark til det første håndballgullet på ti år. I 2009 var hun en hårsbredd fra døden i en bilulykke.
Sandra Toft (24) kan redde Danmark til det første håndballgullet på ti år. I 2009 var hun en hårsbredd fra døden i en bilulykke. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Helt mot alle odds.

Sandra Toft (24) kan redde Danmark til det første håndballgullet på ti år. I 2009 var hun en hårsbredd fra døden i en bilulykke.

Torsdag briljerte hun for Danmark på sin egen hjemmebane i Larvik. Danskene slo Norge 24-21 i generalprøven før EM.

Men for Toft har det vært en lang, dramatisk og vond vei til der hun er i dag. I april 2009 kjørte hun av veien med bilen og rullet rundt en rekke ganger før ferden endte i noen trær ute på et jorde på Jylland.

Toft slapp unna med en brukket arm og skade i en nakkevirvel. Hun lå fastklemt i bilen i godt over en time mens panikken tok henne.

Heldig

Flaksen var med henne. En annen bilist så tilfeldigvis ulykkesbilen og fikk slått alarm.

– Jeg er heldig som har livet i behold. Det er det viktigste nå, sa hun ifølge Ekstra Bladet.

Etter det har Toft vært gjennom om flere operasjoner i kneet.

– Dersom hun holder seg skadefri, kommer hun bare til å bli bedre. Flyttingen til Larvik har løftet henne, og det er fortsatt en del å gå på fysisk, sier Danmarks landslagssjef Jan Pytlick til NTB.

Det er ti år siden Danmark vant en tittel (OL 2004)

Dramatisk

Toft har vært meget god for Larvik i mesterligaen i høst. LHK har vunnet alle sine seks kamper i turneringen så langt.

På veien hjem fra en bortekamp i Polen i oktober fikk Toft et illebefinnende. Det skjedde mens Larvik-troppen var midt under en flytur.

Hun ble innlagt på sykehus i København, men utskrevet ganske raskt.

– Sandra har kjempet hardt, og for et år siden startet vi å samarbeide tett med klubben hennes (Holstebro). Vi begynte å bygge opp fysikken hennes. Det har fortsatt etter at hun flyttet til Larvik. Der får hun stor hjelp av Lene Rantala. Jeg er meget glad for at to dansker kan samarbeide slik i Norge, sier Pytlick.

Gjenstående kamper i Golden League, fredag (Larvik): Danmark – Serbia, Norge – Frankrike. Søndag (Oslo): Norge – Serbia, Frankrike – Danmark. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere