RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Silje (22) vil ikke stå i skyggen

Sist oppdatert:
- Jeg skal gripe muligheten, sier ungjenta.

LYSAKER (Nettavisen): I starten av november ble det klart at en av heltene fra sommerens OL i London, Kari Aalvik Grimsbø, ikke blir med til EM i Serbia.

Burvokteren er gravid og kan av naturlige årsaker ikke bli med til mesterskapet. Dette har åpnet døren for 22 år gamle Silje Solberg fra Stabæk. Norge har svært gode tradisjoner på keepersiden i håndball og unge Solberg er siste skudd på stammen. Nå skal hun følge i fotsporene til folk som Anette Skottvold, Heidi Tjugum, Cecilie Leganger, Katrine Lunde Haraldsen, og Kjersti Beck, for å nevne noen keepere som har stengt buret de siste 20 årene.

- Ingenting var klart
Og selv om det lå litt i kortene at Stabæk-spilleren ville få sjansen med Aalvik Grimsbø ute, innrømmer hun likevel overfor Nettavisen at hun ble litt overrasket over EM-plassen.

- Da jeg fikk beskjeden ble overrasket. Ingenting var jo klart. Men jeg skjønte jo at mine sjanser var bedre da jeg fikk beskjed om at Kari ikke skulle med, sier hun.

- Jeg hadde forhåpninger om at jeg skulle få en plass i troppen, sier Solberg videre.

Under mesterskapet i Serbia er det veteranen Katrine Lunde Haraldsen som vil bli førstevalget i mål for Norge. Solberg er likevel sikker på å få vist seg fram i løpet av mesterskapet.

- Ja, vi er bare to keepere, så jeg tror det er stor sjanse for spilletid. Det er mange kamper i et EM, så jeg har troen på at jeg skal få spille, sier 22-åringen.

- Dette er en innmari stor mulighet for meg og den skal jeg gripe, fastslår hun.

- Lære masse
Solberg legger ikke skjul på at Lunde Haraldsen har vært en inspirasjonskilde og et forbilde. De to fikk også muligheten til å jobbe sammen under Golden Cup i Danmark nylig.

- Hun er utrolig flink og jeg kan lære masse av henne. Da vi jobbet sammen i Danmark, syntes jeg det var veldig ålreit, sier ungjenta.

- Hvor viktig er det å få mesterskapserfaring?

- Det tror jeg har veldig mye å si. Det å ha mye erfaring er viktig når du er keeper. Jo mer spilletid jeg kan få, jo bedre, sier Stabæk-jenta.

I mesterskapssammenheng er det ofte keeperne som blir avgjørende i jevne kamper. Det er også keeperne som da får mest oppmerksomhet etter kampen, men det tenker ikke Solberg på.

- Det får jeg ta litt som det kommer. Det er vel kanskje greit å ikke bry seg så mye om pressen akkurat da, og fokusere på det som er viktig, forteller hun.

- Ikke dra lasset
Landslagssjef Thorir Hergeirsson er glad for å ha Solberg med i troppen til Serbia, men påpeker at ungjenta vil få en litt annen rolle i laget enn det Aalvik Grimsbø har hatt.

- Dette er et nytt steg mot framtiden. Vi har tro på at Silje er en av de unge keeperne som skal være med å utgjøre et målvaktsteam i mange år framover, sier han til Nettavisen.

- Vi tar henne med fordi vi tror hun kan klare seg godt, men det er ikke hun som skal dra lasset. Det er Katrine, med sin erfaring og autoritet, sier islendingen.

Han trekker også fram at Aalvik Grimsbø i mange år måtte leve i skyggen av Lune Haraldsen, før hun fikk sitt store gjennombrudd.

- Ja, vi må huske at Kari var med i mange år før hun fikk sjansen og slo til i OL. Hun sto bak Katrine, som har levert jevnt og trutt gjennom mange mesterskap, sier Hergeirsson.

Landslagstreneren er likevel klar på at Silje Solberg vi få sine sjanser i løpet av EM.

- Hun får være med nå og gjøre noen innhopp når laget trenger det. Hun har forutsetninger for å bli en god målvakt på sikt, avslutter landslagssjefen.

P.S. Første sjanse for Silje Solberg og de andre håndballjentene til å vise seg fram for før EM er Møbelringen Cup. Turneringen spilles i Bergen 23., 24. og 25. november. Norge møter Frankrike, Sverige og Danmark i turneringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere