*Nettavisen* Sport.

Sjefen gir norsk VM-joker håp

KAN REKKE VM: Profil Ida Alstad. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Ida Alstad kan rekke mesterskapet i Danmark.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson åpner opp for Byåsens Ida Alstad i håndball-VM i Danmark i desember.

Forsvarsstjernen har vært svært viktig brikke på landslaget i flere mesterskap. Det gjør han selv om 30-åringen ikke ble vurdert i troppen til onsdagens EM-kvalifiseringskamp mot Hviterussland i Trondheim Spektrum.

Etter to år i Danmark er hun tilbake i trønderhovedstaden, men dessverre har hun vært mye skadd de siste månedene.

- Hun er ikke helt der ennå, men er på god vei. VM-uttaket er ikke før i midten av november, og det er langt fram dit. Ida har god tid. Foreløpig har opptreningen hennes gått over all forventning, og for henne er det viktigst at hun skynder seg langsomt. Akkurat nå er hun ikke god til å spille for Norge, sier Hergeirsson til NTB.

Respekt

Men bortsatt fra Alstad er de beste med i EM-kvalifiseringskampene, som i tillegg til kampen mot Hviterussland også inkluderer bortekamp mot Litauen i Kaunas søndag.

Hergeirsson fnyser av dem som hevder at disse to kampene kun er å regne som trening fram til VM.

- Det er respektløst å kalle dette for trening. Det er tellende kamper og første skritt i retning av sluttspillet i Sverige i 2016. Skal vi klare det, må vi være blant de to beste i gruppa. Hviterussland er ganske fersk i mesterskapssammenheng, men det er en god håndballnasjon med mange gode spillere. Det så vi sist vi møtte dem i mars i fjor, mener islendingen.

Forsvar

For treneren handler det nå mer om EM-kvalifisering enn om VM.

- Det viktigste med disse to kampene er at vi kommer at vi raskt klarer å omstille oss til det internasjonale nivået. Å bygge opp et godt forsvar som skal gi grunnlag for fart er aller viktigst. Forsvar og kontringer er det vi konsentrerer oss om inn mot Hviterussland-kampen, og så får vi gjøre opp status etter det inn mot kampen i Litauen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.