Sjokkerte mot Byåsen i cupen

Halden danket Byåsen ut av cupen.

22.10.14 21:03

Halden, nykommer i eliteserien for kvinner, sjokkerte i NM-kvartfinalen i håndball ved å slå ut meritterte Byåsen med 31-27.

Byåsen spilte kvalifisering til mesterligaen tidligere i sesongen. Laget fra Trondheim åpnet stødig og sikkert, men så begynte det å butte imot. På seks minutter midtveis i 1. omgang scoret Halden sju mål på rad og gikk fra 1-6 til en 8-6-ledelse.

Etter denne snuoperasjonen så aldri haldenserne seg tilbake, og hjemmelaget vant med fire mål til slutt.

- Det er helt rått. Dette var den andre kvartfinalen vi spilte, og nå er vi i semifinale, sa lagets toppscorer Martine Kjøniksen Moen til TV 2.

At Halden har kommet på håndballkartet forklarer hun med kontinuitet både på spiller- og trenersiden.

- Vi er blitt godt samkjørte og samspilte og har satset med de samme trenerne over tid, sa hun.

Dramatikk på Hamar
Mest dramatikk var det på Hamar, der Oppsal tok seg videre etter ekstraomganger. Storhamar syntes å gå mot en sikker seier, men oslolaget ga aldri opp og la press på hjemmelaget mot slutten av kampen. I sluttsekundene hadde begge lagene treffere i treverket uten at ballen ville inn.

Kampen måtte avgjøres i ekstraomganger. Bortelaget scoret tre ganger i den første uten at Storhamar klarte å svare. Oppsal fortsatte med ytterligere to mål i annen ekstraomgang før vertene kom til mål.

Oppsals målvakt Marie S. Tømmerbakke skulle vise seg å bli den store spilleren med flere viktige redninger i ekstraomgangene.

Nordstrand tok seg til semifinale med borteseier 21-18 mot 1.-divisjonslaget Njård hadde hjemmekamp mot Nordstrand. Dermed er to osloklubber semifinaleklare sammen med Halden og storfavoritten Larvik, som kvitterte ut sin semifinalebillett allerede tirsdag.

Semifinalene i håndball-NM ble trukket onsdag:
Menn: Haslum – Bodø, ØIF Arendal – Elverum.

Kvinner: Nordstrand – Larvik, Oppsal – Halden.

Kampene spilles i utgangspunktet onsdag 5. november. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag