RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Sjokkseier til Japan

Sist oppdatert:
Og det er bra for de norske håndballgutta.

JAPAN - ØSTERRIKE 33-30:

Japan viste seg som en tøff motstander for Norge under VMs åpningskamp fredag kveld. Selv om det ble norsk seier, ble det ingen lett vei til poengene for de norske gutta.

Og lørdag viste japanerne på ny at deres noe utradisjonelle håndballstil kan skape problemer for de fleste.

LES OGSÅ: Han er Japans største stjerne

I oppgjøret mot Østerrike gikk nemlig nasjonen av banen med seier. 33-30 til Japan sto på måltavla da sluttsignalet lød.

Østerrike var i utgangspunktet sett på som en outsider i Norges gruppe B, og var en av lagene som kunne utfordre om en mellomrundeplass. laget imponerte også i oppkjøringen til VM.

Nå spørs det imidlertid om svenske Magnus Anderssons lag kan ta seg videre. For anført av en igjen strålende Daisuke Miyazaki holdt Japan seg hele veien foran østerrikerne.

Resultatet er også positivt for Norges del. For til tross for at våre gutter tapte 26-23 mot Ungarn tidligere lørdag, er gruppen nå vidåpen etter Japans sjokkseier.

Skulle Island vinne, som forventet, mot Brasil senere lørdag vil gutta fra sagaøya stå med fire poeng, mens Norge, Ungarn, Østerrike og Japan alle vil ha to. Brasil vil da stå med null.

Skulle Norge slå Brasil (tirsdag) og Østerrike (mandag) vil det trolig holde til avansement fra gruppen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere