Skrev norsk idrettshistorie

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Larvik tapte, men sikret Mesterliga-tittelen.

15.05.11 08:13

ITXAKO - LARVIK25-24 (sammenlagt 46-47):

Det var et voldsomt publikumstrykk som møtte Larvik-spillerne da de gjestet Itxako til den avgjørende Mesterliga-kampen.

Larvik åpnet best, men fikk ingen enkel vei til tittelen i Spania.

For det norske laget maktet ikke å slå det spanske mesterlaget, men de hadde to mål å gå på fra den første kampen og sikret med det klubbens og Norges første Mesterliga-tittel i håndball.

- Det var dritgøy, det var spennende og nervepirrende, sa Larvik-veteranen, Tonje Larsen, til TV2 etter kampslutt. Larsen sikret også sin 37. håndballtittel med lørdagens triumf.

- Nå skal vi ha en liten fest etterpå og feire, forteller veteranen.

Larsen beskrev avslutningen på kampen godt, for nervepirrende ble det til siste slutt. Med kun få minutter igjen av kampen utlignet Itxako, før de tre minutter før kampslutt gikk opp i ledelsen. Det spanske laget måtte imidlertid vinne med tre mål hvis de skulle stjele tittelen fra Larvik, det klarte de ikke. Kampen ebbet ut til en enmålsseier til det spanske storlaget, som måtte se Larvik-jentene juble etter kampen var avblåst.

Hyllet Bøhn
Heidi Løke har opplevd både opp- og nedturer denne sesongen og gir kjæresten, og eks-larviktrener, Karl Erik Bøhn mye av æren for Europacup-seieren.

- Det er helt fantastisk, det er helt utrolig at vi har klart dette her. Det er det største jeg har opplevd på håndballbanen, sier en gråtkvalt Heidi Løke til TV2.

- Jeg må også få hilse til Karl Erik, for han har en stor del av denne seieren her, fortsetter hun, og får støtte av Cecilie Leganger, som er enig i at Bøhn skal ha en god del av æren for det laget har oppnådd. Leganger spilte Mesterliga-finale for danske Slagelse i 2007, men innrømmer at det er noe spesielt å vinne med et norskt lag.

- Det er absolutt det største jeg har opplevd. Det å gå til topps i Mesterligaen med et norskt lag er helt fantastisk, forteller målvaktdronningen.

Også Gro Hammerseng strålte for den historiske tittelen.

- Det var derfor jeg kom (til Larvik. red.anm.), jeg ville vinne dette her, sier Hammerseng med et stort smil om munnen.

Solid av Sulland
Larvik hadde kun to mål å gå på etter det første oppgjøret mellom de to finalelagene og måtte prestere i returkampen for å sikre tittelen.

Og kampen startet fantastisk for det norske laget.

Et solid forsvarsspill av Larvik sendte jentene raskt opp i en 7-2 ledelse. 14 minutter viste kampuret da Itxako klarte å lure ballen inn bak Cecilie Leganger for tredje gang.

Med en målkåt Linn Jørum Sulland i angrepsspillet så det lenge veldig lyst ut for det norske laget. Sulland slet med å sette inn mål i det første oppgjøret, men i kveldens kamp satt hun inn åtte mål allerede i den første omgangen og ti mål totalt.

Slurvete
Det virket som Larvik ville få en enkel oppgave med å sikre seg tittelen, men så begynte det norske mesterlaget å rote voldsomt.

Både forsvars- eller angrepsspillet til Larvik sviktet fullstendig og den komfortable ledelsen raknet raskt.

Femmålsledelsen skrumpet inn til en 11-10 ledelse til pause. Bare en god Leganger sørget for at det spanske laget ikke utlignet før hvilen.

I andre omgang fulgte lagene hverandre tett og det var drama helt til siste slutt.

Med fem minutter igjen å spille utliknet Itxako og spenningen var til å ta og føle på i den intime håndballarenaen.

To minutter senere gikk det spanske laget opp i ledelsen, og det var tydlig at Larvik-spillerene ble nervøse.

Men Larvik holdt unna og sikret klubbens, og Norges, første Mesterliga-tittel.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.