*Nettavisen* Sport.

Slik feires en historisk triumf

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Larvik-jentene sendte sjampiskorken i taket.

15.05.11 08:44

PAMPLONA (Nettavisen): Det ble nok mer spennende enn jentene fra Larvik hadde håpet, men til slutt dro de seieren i land.

Dermed kunne klubben juble for en historisk Champions League-triumf. Aldri tidligere har et norsk lag gått til topps i turneringen.

For selv om det ble ettmålstap i heksegryta i spanske Pamplona, hadde den norske klubben to mål å gå på fra det første møtet i Larvik.

Etter at sluttsignalet gikk var det naturlig nok ellevill jubel blant både jentene og de som hadde kommet fra Norge for å støtte klubben sin.

Og festen fortsatte til langt på natt.

- Vanvittig stort
For veterankeeper Cecilie Leganger smakte triumfen ekstra godt. Målvakten returnerte nemlig hjem til moderlandet med ett mål for øyet.

Nemlig det å vinne Champions League med Larvik. Bergensjenta har tidligere vunnet turneringen med danske Slagelse.

- Dette føles helt vanvittig stort. Nå er jeg helt tom, sier Leganger til Nettavisen.

- Det ble en slitekamp hele veien og vi visste at de aldri vile gi opp. Likevel klarer vi å holde dem bak og safer det bra inn mot slutten.

Selv om veteranen måtte slippe flere baller forbi seg enn det hun er vant til, gjorde ikke det så mye da gullet endelig var i havn.

- Jeg synes forsvaret gjør en svært bra jobb i store deler av kampen og da er det ikke noe problem å stå bak der, sier Leganger.

Uviss framtid
36-åringen debuterte for det norske landslaget tilbake i 1993 og har en lang og innholdsrik karriere, som strekker seg over 18 år.

I forkant av Champions League-finalene sa Leganger til Nettavisen at hun ville ta en vurdering etter sesongen hvorvidt hun ville fortsette.

- Har du tenkt noe mer på det?

- Nei, det har jeg ikke rukket å tenke noe mer på. Nå har alt fokuset vært på denne kampen. Jeg må bare si det igjen, dette er en stor dag.

- Var ikke sikre
En stor dag var det nok også for hovedtrener Tor Odvar Moen, som kun har ledet laget siden januar og nå takker for seg i rollen.

- For meg er det største at jeg har fått være i denne klubben i 14-15 år nå og vet hvor mye jobb som har blitt lagt ned, sier han til Nettavisen.

- Det var ikke alle som var sikre på at vi skulle klare det, når vi først begynte å snakke om det, men nå har vi nådd målet, sier han.

Gammel rolle
Fra og med neste sesong går Moen tilbake i sin gamle rolle som assistenttrener, samtidig som han skal ha en posisjon i administrasjonen.

- Blir det ikke litt nedtur å gå tilbake til det gamle nå?

- Overhodet ikke. Jeg synes i grunn ikke det har vært så forbanna stor forskjell heller, sier treneren.

Larvik har allerede en ny trener klar for neste sesong, men enn så lenge har ikke Vestfold-klubben gått ut med hvem det er.

- Det kommer vi nok til å avsløre rett etter 17. mai, skriver daglig leder i Larvik, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, i en tekstmelding til Nettavisen.

Det har blitt spekulert heftig i at det er tidligere trener, og nå sportssjef, Ole Gustav Gjekstad, som får jobben.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.