Slik går Norge videre

Foto: Scanpix

Erlend Mamelund ber håndballguden Ivano Balic om en hjelpende hånd.

28.01.10 14:08

På bitrest mulig hvis ble seieren mot Danmark kastet bort i sluttsekundene. Ikke bare mistet håndballguttene ledelsen, de rakk også å tape oppgjøret 23-24.

Men selv om NRK Radio torsdag benyttet ord som «dummet seg ut» om Håvard Tvedtens straffekastmiss på stillingen 23-23, er det på sin plass å bemerke at danskenes Kasper Hvidt i fjor ble utnevnt til verdens beste håndballkeeper.

Semihåpet er ikke ute
Nedturen til tross: Alt håp er ikke ute for det norske laget. Børge Lund & Co. er pukka nødt til å vinne oppgjøret mot Island torsdag.

I tillegg er Kroatia nødt til å slå Danmark. Skjer det vil Norge, Danmark og Island ende på seks poeng etter mellomrunden.

Da vil målforskjellen fra innbyrdes oppgjør avgjøre. Island slo Danmark 27-22 og har således fem plussmål å gå på, Danmark ett, mens Norge foreløpig har et mål i minus.

- Vil kvitte seg med Danmark
Det betyr at Robert Hedins menn er videre med firemålsseier eller bedre mot Island, dersom Kroatia og Ivano Balic gjør jobben mot danskene.

- Kroatia er veldig redde for Frankrike, og kommer til å gjøre alt for å unngå å møte franskmennene i semifinalen. I tillegg vil de gjerne kvitte seg med Danmark som de tapte for i EM-finalen i 2008. Slik jeg ser det er dette overhodet ikke over ennå, sier Erlend Mamelund til Aftenposten.

La oss håpe han har rett i det!

PS! Norge-Island starter 16.00 torsdag, mens Kroatia-Danmark spilles 20.15!

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.