Slik skal den nye håndballpresidenten hjelpe Thea (12)

PÅTROPPENDE håndballpresident Kåre Geir Lio er overbevist om at man klarer å finne en god løsning for Thea Andresen (12).

PÅTROPPENDE håndballpresident Kåre Geir Lio er overbevist om at man klarer å finne en god løsning for Thea Andresen (12). Foto: Privat (NNL.no)

Den påtroppende Kåre Geir Lio har planen klar.

- Dette vil bety alt for Thea. Vi snakker om det hver eneste dag, sa faren til Thea (12), Jarle Andresen til Nettavisen på torsdag.

Det han snakker om er helgens håndballting. Der skal 122 delegater stemme over et forslag til lovendring som i praksis vil gi Thea muligheten til å fortsette på sitt lag.

- Sikker på løsning
Men uansett utfall på håndballtinget, kommer den innstilte håndballpresidenten med en oppløftende beskjed til Thea og andre i henne situasjon. Kåre Geir Lio blir etter alle solemerker ny håndballpresident denne helgen.

- Jeg er helt sikker på at håndballtinget finner en så god løsning som mulig på det regelmessige. Og jeg er uansett helt sikker på at vi finner en løsning til Theas situasjon, sier Lio til Nettavisen.

Den nåværende Nordnorsk Lederutvikling-direktøren forklarer at han bare delvis har satt seg inn i Theas situasjon. Likevel er han klar på hva som skal til for å løse hennes situasjon.

- Thea-saken må løses tett på Thea. Så må vi være flinke til å kommunisere sammen når unntakssituasjoner som denne kommer opp, sier Lio.

Vil ikke kommentere
Han vil, forståelig nok, ikke kommentere håndteringen til det sittende styret. I tillegg har han forståelse for at det har vært en hard nøtt å knekke.

- Det jeg ser at dette er en klassisk utfordring i organisering av barne- og ungdomssgrupper. En ting er alder, og en annen ting er relasjoner og fysisk fatning.

Han ønsker å vente til håndballtinget med å uttale seg om regelforslaget til Theas klubb, som Nettavisen omtalte denne torsdagen.

- Jeg har veldig tro på dialog og skjønn som virkemiddel. Vi får ikke et regelverk til å dekke alle eventualiteter, så da vi være pragmatiske og faste samtidig i håndteringen av spesielle situasjoner, melder Lio.

I samtalen med Nettavisen, er det ingen tvil om at det er dialog og skjønn som står på dagsorden for den innstilte håndballpresidenten.

- Vi har jo selvfølgelig lyst til at hun skal få spille håndball med glød og glede i både trening og kampsituasjoner. Hvis vi snakker godt og lenge sammen med Thea, tror jeg vi finner en løsning, insisterer Lio.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag