RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal han skape Norge-suksess

Christian Berge håper tett oppfølging av landslagsspillerne skal føre til suksess for det norske herrelandslaget i håndball.
Christian Berge håper tett oppfølging av landslagsspillerne skal føre til suksess for det norske herrelandslaget i håndball. Foto: Tor Erik H. Mathiesen (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Landslagssjefen skal på rundreise.

Christian Berge håper tett oppfølging av landslagsspillerne skal føre til suksess for det norske herrelandslaget i håndball.

41-åringen ble ansatt som sjef for det norske landslaget i juli.

Siden den tid, har han brukt mye tid på å kartlegge aktuelle spillere. Trenerteamet har besøkt mange spillere i utlandet den siste tiden.

– Jeg tror det betyr veldig mye. Vi må kjenne hverandre. Da må vi ha kontakt med spillerne og deres trenere slik at vi kjenner deres hverdag. Planen er å ha kontakt med dem minst en gang i måneden på en eller annen måte, sier Berge til NTB.

Mer spilletid

Mandag tok Berge ut sin først tropp etter at han tok over landslaget på permanent basis. Der var det 15 utenlandsproffer av totalt 19 spillere. Det tror den nye norske sjefen er positivt for landslaget.

– Det er viktig at de beste spillerne er i utlandet. Da må de ta viktige valg på banen hele tiden, fordi de to poengene betyr mye mer. I tillegg trener de mye mer, sier den tidligere Elverum-treneren.

Troppen han tok ut inneholdt mange unge spillere. Det tror Berge gir grobunn for mange mesterskap i fremtiden for herrelandslaget. Utviklingen til flere av spillerne peker også oppover. Spillere som Christoffer Rambo, Espen Lie Hansen og Kent Tønnesen har gått fra jokere på klubblagene til fast inventar.

– Vi har mange lovende spillere. I tillegg gror det bra med både et godt 94- og 96-landslag, sier Berge.

Ingen walkover

Troppen Berge har tatt ut skal møte Tyrkia og Nederland i EM-kvalifisering. Mange regner det som en ren formalitet å vinne kampene mot disse to landene. Det er i kampene mot Kroatia det trolig avgjøres, men dette avviser landslagstreneren.

– Besiktas fra Tyrkia slo Haslum med ni mål, og Nederland har mange gode spillere. Vi må gjøre jobben vår i de kampene også, sier Berge.

Det er et halvt år mellom de avgjørende kampene for håndballgutta. Treneren fra Trondheim tror ikke det er noe problem å holde oppe motivasjonen.

– Oppfølgingen er et av tiltakene for å holde opp motivasjonen, men i bunn og grunn ligger det i spillerens hjerte, avslutter Berge. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere