RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Slik spiller Larvik mesterligafinalen

Sist oppdatert:
Åpner på hjemmebane mot Itxako.

Larvik kommer til å spille den første av de to finalekampene i Mesterligaen mot spanske Itxako Reyno de Navarro på hjemmebane.

Det ble avgjort ved en trekning utført av det europeiske håndballforbundet tirsdag formiddag. Dette betyr også at returkampen vil gå i Spania.

Kampene vil gå av stabelen de to første helgene i mai. Det første oppgjøret spilles enten 7. eller 8. mai, mens den avgjørende returen vil spilles 14. eller 15. mai.

Det laget som har best resultat sammenlagt, vil stå igjen som den beste håndballklubben i Europa denne sesongen.

- Vi har bevist flere ganger år at vi er sterke på bortebane, så at dette blir avgjort i Spania er ikke noe stort problem for oss, sier trener Tor Odvar Moen i en pressemelding.

- Trekning er trekning, og vi tar det som kommer. Det hadde selvfølgelig vært veldig moro å kunne laget et kjempearrangement med den avgjørende kampen på hjemmebane, men nå ble det ikke slik denne gang, fortsetter Moen.

LES OGSÅ: Der Messi må vike for kvinnehåndball

Satset alt på Mesterligaen
Larvik HK styrket stallen betraktelig foran årets sesong og målet var klinkende klart. Vestfold-klubben skulle vinne Mesterligaen, som det første norske laget noensinne.

Stjerner som Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Cecilie Leganger ble hentet til klubben, samtidig som klubbveteran Linn-Kristin Riegelhuth kom hjem fra danske FCK Håndbold.

Sammen med rutinerte spillere som Heidi Løke, Tonje Larsen og Karoline Dyhre Breivang, og lovende talenter som Nora Mørk, skulle Larvik bli Europas beste håndballklubb.

Da Buducnost ble slått i semifinalen av den gjeveste europacupen søndag, tok Larvik det viktigste steget mot den suksessen klubben har lengtet etter så lenge.

Tre ganger tidligere har vestfoldingene feilet i semifinalen av Mesterligaen, men med seier borte i Montenegro, var saken biff, kjøttkaker og fårikål. Larvik var klare for sin første finale.

Der venter altså det spanske overraskelseslaget Itxako Reyno de Navarro. Spanjolene deltar i Mesterligaen for tredje gang denne sesongen og spiller også i sin første finale.

Turbulent utenfor banen
Til tross for sportslig suksess og oppskriftsmessig gull i både serie og cup denne sesongen, har det likevel vært en del turbulens rundt Larvik i vinter.

Det hele startet da klubbens toppscorer, Heidi Løke, gjorde det klart at hun ikke var fornøyd med lønnsbetingelsene i klubben og ønsket seg bort.

Da partene ikke kom til enighet om en bedre avtale, ble det klart at Løke kom til å spille for ungarske Györ neste sesong.

I kjølvannet av Løke-saken, blåste det også friskt rundt tidligere Larvik-trener Karl Erik Bøhn. Hovedtreneren var nemlig også kjæresten til nevnte Løke.

Etter at det kom fram at Bøhn angivelig skal ha vært involvert i å forhandle fram Løkes kontrakt med Györ, måtte treneren forlate sin post i Larvik. Tor Odvar Moen tok over treneransvaret.

Mandag ble det klart at Larvik også har en avtale med en langsiktig hovedtrener klar. Klubben ønsker imidlertid ikke å gå ut med hvem dette er ennå.

Saken oppdateres!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere