*Nettavisen* Sport.

Slik spilte Norge

Foto: (Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix)

Slik spilte de norske jentene mot Angola.

02.12.07 22:51

LYON (Nettavisen): Åpningskampen i VM ble en rotete affære hvor ingen av de norske spillerne kom opp mot sitt beste.

LES OGSÅ: Supermålvakt ned for telling

HER ER NETTAVISENS SPILLERBØRS:

Terese Pedersen – 6

13 redninger
26 skudd
1 teknisk feil

Kom inn da Katrine Lunde Haraldsen ble skadet. Slet litt i første omgang, men storspilte i første halvdel av andre omgang. Endte opp med en redningsprosent på 50.

Katrine Lunde Haraldsen – 5

8 redninger
21 skudd

Startet kampen helt fantastisk med fem redninger på like mange skudd. Datt litt av, men forlot banen med blødende nese og sju redninger på 15 skudd. Ikke like heldig da hun kom inn igjen de ti siste minuttene.

Anette Hovind Johansen – 5

3 mål
4 skudd
2 tekniske feil

Fikk det ikke lett mot et offensivt forsvar. Når hun fikk tid nok, var skuddene hennes ustoppelige. Sliter litt med fotarbeidet mot kjappe spillere fra Angola. Kom på etterskudd i forsvar noen ganger.

Katja Nyberg – 4

1 mål
4 skudd
3 tekniske feil

Varierte mellom det fantastiske og det håpløse. Åpnet kampen med å strø rundt seg med perlepasninger, før hun fant ut at det var på tide å skyte. Det ble litt krampaktig og hun tok feil sjanser. Hadde også noen håpløse tekniske feil. Spilte seg opp igjen, men kan bedre.

Ragnhild Aamodt – 5

4 mål
6 skudd

Skulle revansjere seks skuddbom mot Angola i Møbelringen Cup. Klarte det bare sånn delvis. Utstråler ikke selvtillit når hun får sjansen fra vingen. Men likevel en kamp på det jevne.

Gøril Snorroeggen – 5

4 mål
7 skudd
3 tekniske feil

Fikk sjansen både som midtback og venstreback og tok ansvar umiddelbart. Bemerket seg både med flotte pasninger og fine skudd helt til skuddarmen gikk litt for varm. Må også bli litt kaldere i hodet så unngår hun dumme tekniske feil.

Else-Marthe Sørlie Lybekk - 6

1 mål
1 skudd
1 teknisk feil

Var rett og slett sjef i forsvar i åpningen av kampen. Gikk ut og skremte Marcelina Kiala nesten ut av hallen. Taklet så det luktet svidd og holdt rent i midten sammen med Gro Hammerseng. Skaffet også Norge et sjumeterskast.

Tonje Nøstvold - 3

3 mål
4 skudd
2 tekniske feil

Scorer tre fine mål, men en sitter med en usikkerhet når hun har ballen. Er uforutsigbar og en løs kanon. Det kan bli innertier eller total katastrofe når hun tar ansvar. Er til tider en rundingsbøye i forsvar.

Karoline Dyhre Breivang – 5

1 teknisk feil

Åpner strålende i forsvar. Gir juling og klager ikke på at hun må løpe på benken når Norge går i angrep. Falt nedpå forsvarsmessig når hun ikke lenger hadde Else-Marthe Sørlie Lybekk ved siden av seg. Skaffet Norge et sjumeterskast.

Gro Hammerseng – 7 BB

6 mål
6 skudd
2 tekniske feil

Kapteinen tok ansvar fra start og gikk foran som hun skal. Holder et enormt høyt nivå. I første omgang var hun skytter, etter pause var hun regissør. Begge oppgaver løste hun strålende. Åpnet godt i forsvar, men falt nedpå og virket av og til litt ukonsentrert bakover.

Kari Mette Johansen – 4

3 mål
5 skudd
2 tekniske feil

Selvtillitsbomben fra fjorårets EM-finale var borte. Larvik-vingen slet både med uttelling og pasninger. Hadde et par håpløse pasninger som hun ikke kastet for et år siden. Har mye mer inne.

Marit Malm Frafjord - 3

1 mål
1 skudd
1 teknisk feil

Har muskler så det holder, men det er ikke nok for å spille godt forsvar. Den norske midtblokken datt sammen da Malm Frafjord kom inn. Var konstant på halvdistanse. Det utnyttet Angola både med distanseskudd og innspill til strek bak ryggen hennes. Scoret et flott mål og skaffet et sjumeterskast.

Linn Jørum Sulland - 3

2 mål
4 skudd
2 tekniske feil

Nivået virket rett og slett litt for høyt for Stabæk-spilleren. Ikke på hugget forsvarsmessig og i angrep gikk det for fort for henne. Blir for enkel i bevegelsesmønsteret sitt og sliter med å komme til gode skuddmuligheter. Når hun klarte det fikk hun vist at det er krutt i venstrearmen hennes.

Linn Kristin Riegelhuth – 6

4 mål
5 skudd
1 teknisk feil

Fikk en god start på VM. Var rolig og ventet til de gode sjansene kom før hun slo til. Det ga seg utslag på uttellingsprosenten. Fikk også vist at hun duger i forsvar de få gangene hun ikke rakk å bytte. Oppløftende åpningskamp av ”Linka”.

Flere håndballsaker finner du i vår håndballseksjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.