*Nettavisen* Sport.

Slik spilte Norge

Foto: (Foto: Scanpix)

Slik spilte håndballguttene da EM-semifinalen røk mot Kroatia.

25.01.08 02:51

Steinar Ege – 7
17 redninger
40 skudd
1 teknisk feil

Åpnet kampen helt fantastisk. Fikk god hjelp av et knallgodt forsvar foran seg. Utrolig flink til å heve seg på avgjørende tidspunkt.

Ole Erevik –

Kom aldri på banen.

Glenn Solberg – 9
3 mål
4 skudd
3 tekniske feil

Er fantastisk i forsvar. Irriterer Ivano Balic og er flink til å pakke inn strekspiller. I angrep styrte han laget med jernhånd og det var han som tok ansvar i sluttminuttene da Norge måtte ha mål.

Frode Hagen – 7
5 mål
12 skudd
1 teknisk feil

Strålende før pause. Da suste ballen forbi de kroatiske målvaktene gang på gang. Falt av i andre omgang. Defensivt temmet han kledde han av Petar Metlicic, som endte opp med sju angrepsfeil.

Kjetil Strand – 6
5 mål
7 skudd
1 teknisk feil

Sikker på sjumeterskastene og sendte i vei noen susere som kroatenes målvakter knapt så. Men ble stort sett stangende mot muren og lite konstruktiv i forsøkene sine.

Bjarte Myrhol – 3
1 mål
3 skudd
1 teknisk feil

Skulle ta over etter Frank Løke på streken, men lykkes ikke i det hele tatt. Bommet på to store sjanser på kritiske tidspunkt i kampen. I forsvar hadde han for stor aksjonsradius, noe som gjorde at han kom til stadighet på etterskudd, spesielt mot Balic.

Børge Lund – 6
1 mål
3 skudd

Endelig ble Lund brukt som høyre toer i forsvar. Han ble løsningen på problemplassen i Norges forsvar. Ble veldig anonym i angrep. Kunne med hell vært mer hissig på mål.

Håvard Tvedten – 4
0 mål
1 skudd

Virker helt blottet for selvtillit. Startet på benken, men kom inn litt ut i første omgang. God i forsvar, hvor han gjorde en flott jobb sammen med Hagen mot Metlicic. Men veldig tannløs i angrep og bommet på sjansen han fikk.

Jan Thomas Lauritzen –

Kom aldri på banen.

Kristian Kjelling –

Spilte ikke nok til å bli vurdert.

André Jørgensen –

Kom aldri på banen.

Johnny Jensen – 8

Forsvarssjefen var tilbake og det var merkbart. Han kjeftet og kjempet, og limte sammen det norske forsvaret. Klart best da han ble flyttet inn som treer. Da var forsvaret tett.

Thomas Skoglund – 5
3 mål
7 skudd

Scoret det utrolig viktige 22-22-målet, pluss et par til. Men bommet på fire veldig store sjanser, som alle burde gått i mål. Slet veldig i forsvar i første omgang. Hevet seg betraktelig defensivt etter pause.

Rune Skjærvold – 7
5 mål
7 skudd
2 tekniske feil

Hans beste kamp i EM. Var uredd og tøff i angrep. Ville virkelig vinne. Ble snytt for et soleklart straffekast ved et av bomskuddene sine. God i forsvar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.