*Nettavisen* Sport.

Slik spilte Norge

SOUSSE (TV 2 Nettavisen): Slik spilte det norske laget i 24-25-tapet mot Serbia og Montenegro.

Steinar Ege, 6. 19 redninger. 43 skudd.

Fikk en drømmestart på kampen og storspilte. Datt litt i prestasjonene utover i første omgang. Hadde et par veldig viktige redninger mot slutten, som kunne blitt avgjørende. Slet med serbernes straffer.

Ole Erevik, - 0 redninger. 1 skudd.

Var bare på banen på et sjumeterskast.

Glenn Solberg, 6. 2 mål. 4 skudd. 3 tekniske feil.

Fikk mye juling i det serbiske forsvaret. Tar ansvar da det behøvdes som mest, men heller ikke kapteinen klarte å komme opp på toppnivå. Var bunnsolid i forsvar.

Håvard Tvedten, 3. 0 mål. 2 skudd.

Åpnet kampen på venstrekanten, men fikk lite til. Bommet på de to sjansene han fikk. Ble byttet ut etter et drøyt kvarter og ble sittende på benken resten av kampen.

Frank Løke, 6. 0 mål. 1 skudd.

Fikk tillit i angrep fra start på grunn av Serbia og Montenegros offensive forsvar. Laget mye trøbbel for serberne og skaffet Norge fem sjumeterskast.

Børge Lund, 6. 0 mål. 0 skudd.

Kom på banen mot slutten av første omgang da Glenn Solberg ble skadet. Gjorde en veldig god jobb i forsvar og Norge rykket ifra i perioden han var på banen. Litt for forsiktig i angrep.

Frode Hagen, 4. 2 mål. 8 skudd. 2 tekniske feil.

Scoret to veldig viktige mål i midten av andre omgang, men ble for het i toppen mot slutten av kampen. Fikk nok stå på banen først og fremst på bakgrunn av sine egenskaper i forsvar. Kunne med hell spilt ballen fra seg i kampens siste angrep.

Preben Vildalen, 7. 2 mål. 2 skudd. 1 teknisk feil.

Var helt sjef i forsvar til han fikk sin tredje utvisning og måtte gå på tribunen. Var kontringsvillig som aldri før og løp inn to mål. Ble hardt straffet for taklingene sine av dommerne. Norge ble klart svekket uten ham.

Jarle Rykkje, 3. 0 mål. 0 skudd.

Ble veldig forsiktig. Turde ikke ta sjansene de gangene han fikk dem og trakk seg unna dueller i forsvar. Ble muligens litt preget av alvoret.

Jan Thomas Lauritzen, 6. 3 mål. 5 skudd.

Scoret tre mål og gjorde som alltid jobben sin i forsvar. Kunne med hell meldt seg mer på i kampen. Bomskuddene hans kom etter dårlige valg. Fikk kanskje spille for lite i andre omgang.

Kristian Kjelling, 7. 11 mål. 21 skudd.

Tok ansvar som en garvet veteran. Var aldri redd for å bruke skuddarmen, men valgte av og til gal sjanse å skyte på. Har utviklet seg til å bli en av Norges aller viktigste spillere. Scoret elleve mål mot et av verdens beste forsvar.

Johnny Jensen, 7. 0 mål. 0 skudd. 1 teknisk feil.

Fikk bare spille forsvar og gjorde det med glans i 55 minutter. Ble kanskje litt sliten mot slutten. Klarte ikke å holde samme intensiteten de siste minuttene, noe som ga litt rom til Serbia og Montenegros linjespiller. Men viste igjen at han er blant verdens beste forsvarsspillere.

Marius Riise, 6. 2 mål. 3 skudd. 1 teknisk feil.

Fikk sjansen da Håvard Tvedten sviktet. Scoret to viktige mål i starten av andre omgang, men ble litt anonym utover i kampen. Ble heller ikke brukt så mye som han burde blitt. Hans beste kamp i VM.

Rune Skjærvold, 4. 2 mål. 5 skudd.

Hadde sjansen til å redde uavgjort for Norge, men bommet da det gjaldt som mest. Fikk også en veldig unødvendig utvisning da Norge var to mann mer på banen. Likevel tryggere enn Rykkje på høyrekanten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.