RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik spilte Norge

Sist oppdatert:
NABEUL (TV 2 Nettavisen): Slik spilte de norske herrene i kampen mot Spania.

Steinar Ege, 6. 13 redninger. 39 skudd.

Fikk en kjempestart på kampen og leverte perleredninger på en snor. Men fikk lite hjelp av forsvaret foran seg og ble etter hvert skutt ut av målet av de gode spanske skytterne. Godkjent.

Sindre Walstad, 4. 3 redninger. 11 skudd.

Fikk ingen enkel oppgave da han kom inn i målet. Var ikke i nærheten av å bli den redningsmannen Norge trengte. Kan ha spilt sin siste VM-kamp i karrieren.

Glenn Solberg, 4. 0 mål. 2 skudd. 3 tekniske feil.

Fikk dårlig betalt av de islandske dommerne i starten av kampen, og ble veldig passiv. Meldte seg ikke på i angrepsspillet og slet også overraskende mye i forsvar. Hans svakeste kamp i VM.

Håvard Tvedten, 4. 1 mål. 3 skudd.

Var en av dem som bidro til at Norges uttelling fra sjumetersstreken ble ekstremt dårlig mot Spania. Bommet på et av sine to forsøk. Slet innledningsvis i forsvar med Albert Rocas.

Frank Løke, 7. 5 mål. 8 skudd. 1 teknisk feil.

Igjen blant Norges beste spillere, men ikke i nærheten av det nivået han var på mot Kroatia og Sverige. Ble godt passet på av Spania, men klarte likevel å score fem mål og skaffe tre sjumeterskast.

Børge Lund, 5. 1 mål. 3 skudd. 2 tekniske feil.

Var tøffere på mål i satsingene sine enn Glenn Solberg var, men fant seg ikke helt til rette i forsvar. Slet med plasseringen og ble veldig mye stående på halvdistanse.

Frode Hagen, 6. 5 mål. 9 skudd. 2 tekniske feil.

Skal ha ros for at han prøvde da alle andre ga opp. Viste igjen at han har et skudd av internasjonalt format. Kom litt for tett på den spanske forsvarsmuren til å lykkes skikkelig.

Preben Vildalen, 5. 0 mål. 2 skudd.

Heller ikke Preben Vildalen klarte å komme opp på sitt vante nivå defensivt. Ville altfor mye, noe som ble straffet av gode spaniere. Fikk aldri taket på Mateo Garralda i første omgang, og slet også med Alberto Entrerrios etter pause.

Jan Thomas Lauritzen, 6. 3 mål. 6 skudd. 1 teknisk feil.

Var veldig aktiv så lenge det norske angrepsspillet fungerte. Forsvant litt ut av kampen etter hvert, men skal ha ros for flere fine innspill til Løke. Fikk det heller ikke så veldig godt til defensivt.

Kristian Kjelling, 5. 3 mål. 6 skudd. 2 tekniske feil.

Var veldig het i toppen i starten og lykkes ikke helt. Den spanske målvakten kjente godt til skuddene hans, og plukket ned flere av dem. Rotet veldig mye da Gunnar Pettersen forsøkte å la ham få fritt spillerom i andre omgang.

Johnny Jensen, 5. 0 mål. 0 skudd.

Fikk to ganger to minutters utvisning veldig tidlig i kampen, noe som preget ham i forsvarsspillet sitt. Kom aldri opp på det nivået en er vant til å se fra ham.

Marius Riise, 5. 1 mål. 3 skudd.

Skjøt for enkelt på den spanske målvakten. Scoret bare på en av tre, på veldig gode muligheter. Ble også veldig anonym ute på kanten i store deler av kampen.

Rune Skjærvold, 7. 5 mål. 7 skudd. 1 teknisk feil.

Bommet på to sjumeterskast, men viste igjen at han har vokst veldig som spiller i VM. Har gjort at høyrevingen ikke lenger er Norges svakhet. Har et stort skuddrepertoar, men velger av og til å bruke feil skuddtype.

Jarle Rykkje, -

Var bare så vidt på banen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere