Snublet nesten mot Spania

Foto: Morten F. Holm / SCANPIX

DEBRECEN (TV 2 Nettavisen): Norge er videre til sluttspillet i EM etter seier over Spania, men var nær ved å gå på en skikkelig blemme da de slurvet bort en femmålsledelse like før slutt.

11.12.04 22:46

De norske håndballjentene slet som forventet med Spanias ultraoffensive forsvar, men lå likevel hele tiden et lite hestehode foran Spania.

Se høydepunkt fra kampen her! (Web-tv. Gratis)

Etter pause så det ut til å gå mot en komfortabel seier, men Spania klarte å kjempe seg helt inn i kampen igjen etter 40 minutters spill. Heldigvis for de norske jentene pådro Spania seg en unødvendig utvisning, noe som ga de norske jentene en fin mulighet til å dra ifra igjen.

Fem minutter før slutt satte Gro Hammerseng et straffekast til stillingen 25-19 og kampen var tilsynelatende avgjort. Men Spania kom sterkt tilbake, og var bare ett mål bak Norge 18 sekunder før slutt. De norske jentene klarte å holde ballen i laget i sluttsekundene, og kunne juble for avansement i EM-sluttspillet.

Spania var aldri i føringen i løpet av kampen. Etter stillingen 5-5 var de norske jentene alltid i ledelsen. Siden Ukraina tidligere lørdag slo Tsjekkia blir kampen mellom Spania og Ukraina en ren finale om avansement.

Norge er sikret førsteplassen i pulje A, og får med seg fire poeng til mellomspillet i EM.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer.

Norge - Spania minutt for minutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.