RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spent redningsmann

Foto: Morten Holm/Scanpix
Sist oppdatert:
SOUSSE (TV 2 Nettavisen): Steinar Eges kne har vært det store samtaleemnet rundt VM-troppen frem mot avreise til Tunisia. Selv er mannen som er utpekt til å redde Norge spent på formen.

Steinar Ege skadet kneet under en landslagssamling i Sveits i høst og har brukt tid på å komme tilbake på banen.

Comeback før nyttår
Nå føler han seg bra i kneet, men er spent på hvordan kampformen er to dager før VM braker løs mot Brasil.

- Det er ikke så lett å si siden det har gått en stund siden jeg spilte kamp og har vært i ordentlig trening. Det er en situasjon som vi får ta som den er, sier han.

Han gjorde comeback for sin klubb Gummersbach 30. desember og spilte en solid kamp igjen 2. januar. Men han innrømmer nå at han ikke var noen VM-målvakt da.

- Da spilte jeg nærmest med gips rundt kneet og var skikkelig hemmet. Jeg hadde ikke kunnet reist hit dersom det ikke var blitt bedre enn det var da, sier han til TV 2 Nettavisen.

Vil spille fra start
Norge får en ”myk” åpning på mesterskapet med kamper mot de to antatt svakeste lagene i gruppen, Brasil og Qatar. Ege ønsker å være med i disse kampene fremfor å hvile kneet lengst mulig.

- Det kan jo være greit å spille seg litt i form. En kan ikke forvente det helt store, men samtidig kan det være bra å jobbe seg opp og bli mer giret og spille seg litt opp ut fra det, mener han.

Og han kommer til å få viljen sin. Landslagstrener Gunnar Pettersen har ingen planer om å plassere tysklandsproffen på tribunen i de første kampene.

- Det er viktig å få ham i gang. Hvis det går bra, så får han være med å bestemme selv. Da er det nok lurt å ikke la ham stå for mye. Men han er avhengig av å prestere ellers så sier jo bruken av ham seg selv. Han får ikke stå hvis ikke han redder, sier Pettersen.

Takler presset
Selv om det er lagt et temmelig stort press på mannen som i 1999 ble kåret til Bundesligas beste målvakt, så er han ikke redd for å skuffe de rundt tusen som tar turen fra Norge til Tunisia for å følge herrelandslaget i VM.

- Jeg har nok størst forventninger til meg selv, så det er i så fall jeg som blir mest skuffet, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere