*Nettavisen* Sport.

Startet fantastisk - raknet fullstendig

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

- Dette gir vann på mølla til de som kaller oss et nestenlag, sier Norges bestemann.

16.01.11 11:12

UNGARN - NORGE 26-23:

Skal de norske håndballgutta kunne drømme om sin første semifinale i et internasjonalt mesterskap noensinne under VM i Sverige, bør laget helst vinne alle sine kamper i gruppe B.

Etter det innledende gruppespillet venter nemlig en mellomrunde som kan bli av det beintøffe slaget.

Etter alle solemerker vil Norge nemlig møte stormaktene Tyskland, Frankrike og Spania i denne runden.

Derfor er det utrolig viktig at Norge har med seg poeng i sekken.

Slik sett var lørdagens oppgjør mot Ungarn en nøkkelkamp for de norske gutta. Magyarene er regnet som et lag på omtrent samme nivå som Norge, og kunne skape problemer.

Og det gjorde de også. Etter en svak norsk andre omgang tok ungarerne nemlig over initiativet i kampen og kunne til slutt juble for 26-23-seier.

- Nestenlag
Norge har som nevnt aldri gått videre til en semifinale i et internasjonalt mesterskap, selv om det flere ganger har vært veldig nære.

Keeperhelt Ole Erevik mente etter kampen at prestasjonen lørdag ikke akkurat var med å skape tro på at det kan bli semi i år.

- Ja, denne prestasjonen er vel vann på mølla til alle de som kaller oss et nestenlag, sier Erevik til TV 2 Sporten.

- Det er utrolig surt at vi ikke klarer å dra dette i land. Vi kontrollerte jo kampen i tre kvarter. Jeg har ikke svar på hva som gikk galt, fortsetter han.

Sisteskansen ble kåret til Norges beste spiller i oppgjøret, uten at det var noen stor trøst.

- Nå må vi få denne kampen ut av hodet. Slik som dette er det i internasjonal håndball. Det er tett og jevnt hele veien. Når vi kan score seks mål på rad, kan også Ungarn gjøre det, sier han.

Pangstart for Norge
Første omgang åpnet fantastisk sett med norske øyne. Før matchuret hadde passert fem minutter sto det hele 5-0 til Norge, og Ungarerne måtte ta time out. 6-0 ble det også.

Etter dette kom imidlertid motstanderens bakspillere bedre med i kampen og det hele ble etter hvert en mer jevn affære.

En meget solid Ole Erevik i buret - som også imponerte mot Japan fredag - sørget imidlertid for at de norske gutta hele veien var et lite hode foran Ungarn.

Kristian Kjelling viste også før pause at VM-formen nå er i anmarsj, og den norske stjernen var den dominante spilleren i første omgang og scoret ved fem anledninger.

Etter halvspilt oppgjør ledet Norge kampen med to mål, 16-14.

Raknet mot slutten
Men etter en god første omgang slapp nordmennene etter hvert motstanderen mer inn i kampen etter hvilen. Det åpnet bra, og Norge var i ferd med å dra ifra ungarerne, men i løpet av kampens siste 15 minutter gikk lufta helt ut av Hedins menn og Ungarn overtok.

Etter 42 minutter satte Norge inn sitt 21. mål i kampen, men det var også starten på tørkeperioden. For mens Ungarn satte sine sjanser og snudde kampen i sin favør, skulle det går over 12 minutter før Norge til slutt på ny fikk ballen i nettet. Bjarte Myrhol var mannen som scoret.

I oppgjøret mot Japan fredag pådro det norske laget seg en rekke utvisninger - totalt åtte. Lørdag så det lenge bedre ut. I løpet av første omgang ble det faktisk ingen tominuttere på Norge, mens det i den noe svakere andre omgangen ble det fire utvisninger på de norske spillerne.

Mot slutten kom det norske laget mer inn i oppgjøret igjen, og hadde flere gode sjanser til å slå tilbake og få uavgjort, men to grove misser av veteranen Håvard Tvedten gjorde at den sjansen også glapp.

Til tross for tapet har Norge likevel fortsatt gode muligheter for å gå videre til mellomrunden. De tre beste i gruppen går videre, og triumfer mot Brasil, Østerrike og Island vil sikre avansement.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.