RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stig Lillejord - en dobbeltagent

Sist oppdatert:
Stig Lillejord er kjent som fotballagent. Nå gjør han det bra også på en annen arena.

Stig Lillejord er fotballagenten som har vokst seg stor i Rune Hauges skygge. Bergenseren representerer nå nærmere 60 spillere, med Frode Johnsen, Fredrik Strømstad, Alex Valencia og Thorstein Helstad som noen av de største navnene.

- En tilfeldighet
Men nå har han begynt å jobbe seg inn på håndballmarkedet også.

- Det var en tilfeldighet at jeg kom inn på håndballen. Tom Reidar Haraldsen, som jeg representerer, er samboer med Katrine Lunde. Gjennom den forbindelsen ble jeg med og hjalp Katrine og Kristine med å forhandle frem kontraktene deres med Viborg, forklarer han til Nettavisen.

Og Lunde-tvillingene hadde ingen grunn til å klage på hjelpen de fikk. Ryktene sier at duoen vil tjene over en million i året mens de representerer Viborg.

Jobber for Riegelhuth og Beck
Forhandlingene for de to landslagsspillerne fikk øynene hans opp for håndball som marked.

- Jeg så at det var et behov. Jeg sitter på kompetanse etter å ha forhandlet med store klubber på fotballsiden, og det var klart at disse jentene trengte hjelp i forhandlingssammenheng, forklarer Lillejord.

Nå representerer han også Linn-Kristin Riegelhuth, Kjersti Beck og Kari-Anne Henriksen.

Klubbene Lillejord har forhandlet med, skryter av opptredenen hans.

- Han er utrolig profesjonell. Han er meget dyktig og har mye kompetanse. I forhandlingene med Katrine og Kristine Lunde, så var det et profesjonelt forløp fra start til slutt, sier Viborgs sportssjef, Michael Hansen, til Nettavisen.

- Profesjonell
Også GOG Svendborgs manager Flemming Videriksen har positive erfaringer med Lillejord.

- Han er den mest profesjonelle agenten jeg har vært borti, sier han.

Håndballen har i flere år vært en tumleplass for agenter som ikke har klart å oppfylle Fifas krav for fotballagenter. Det har gjort at en rekke useriøse aktører har fått fritt spillerom. Håndballen har ingen lisensregler for agenter. Derfor setter de danske klubblederne pris på å få jobbe med en agent med erfaring fra større arenaer.

- Han har stor erfaring fra fotballen, og jeg har ikke noe negativt å si om ham. Jeg har stadig en god dialog med Stig, og er stadig vekk i kontakt med ham, sier Hansen, og får støtte av sin kollega i GOG.

- Han har mye å lære håndballverdenen når det gjelder veiledning av spillerne. Han er flink til å få spillerne til å forstå hva som er viktig for karrieren deres. Ikke bare hvor mye penger de kan tjene. Spillerne han representerer, er godt veiledet, men samtidig vet vi at når Stig kommer inn i bildet, så blir det litt dyrere for oss, ler Videriksen.

Gode penger i kvinnehåndball
Selv om Lillejord nå representerer noen av landets beste kvinnelige håndballspillere, ser han ikke det som noen utfordrer til fotball som levebrød.

- Håndball er ingen stor butikk for oss i øyeblikket. Men det viser at vi kan bidra med vår kompetanse på flere områder. En kan ikke overleve på håndballen alene, mener bergenseren.

Men at det er penger i internasjonal kvinnehåndball, er det ingen tvil om.

- De spillerne jeg har forhandlet for i Danmark, tjener like mye som fotballspillerne. Sånn sett er det ikke stor forskjell på nivået klubbene ligger på. De klubbene jeg har jobbet med, har vært utrolig profesjonelle, forklarer Lillejord.

At hans tilstedeværelse øker størrelsen på spillernes lønningspose, har ikke skremt danskene vekk.

- Han jobber vi gjerne sammen med igjen, men samtidig er det tydelig at han er spillernes mann, sier Videriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere