*Nettavisen* Sport.

Stortrives som landslagstrener

Foto: Morten Holm/ Scanpix

Robert Hedin (43) har vært sjef for håndballherrene i litt over ett år – og stortrives i jobben.

15.12.09 12:34

Svensken ble ansatt som ny landslagssjef etter trenerlegenden Gunnar Pettersen i oktober i fjor. Det har vært et begivenhetsrikt år, med niendeplass i et oppløftende VM i Kroatia i januar og en sterk kvalifisering til vinterens EM i Østerrike som fasit. I VM gjorde marginer at plasseringen ikke ble enda bedre.

Men savner han tiden som klubbtrener?

- Nei, jeg gjør ikke det. Det er selvsagt annerledes å jobbe som landslagssjef i forhold til klubbtrener. Som klubbtrener står du på gulvet og driller guttene to ganger om dagen og spiller kamper hver uke, mens som landslagssjef er det små rom for feil. Man må jobbe intensivt og riktig de gangene troppene samles, forklarer Robert Hedin til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Men jeg stortrives i denne jobben. Det gjør jeg virkelig, fortsetter han.

Jobber med rekruttene- Det blir ikke for mye sofasliting og fundering på laguttak, skader og slikt?

- Nei, det blir det virkelig ikke. Det er klart det blir mye dødtid, men det er blir lite sofasliting. Nå har forbundet også ordnet det slik at vi samler de hjemlige spillerne noen dager hver måned for å forsøke å minske nivået mellom de beste og nest beste, slik at vi får et bredere spekter av spillere å velge mellom på sikt. Jeg jobber mye med rekruttene i norsk håndball også, sier den svenske Norge-treneren.

- Hvordan er nivået?

- Jeg synes det er bra. Det er mange spennende spillere mellom 18 og 21 år, men det er mye som skjer med en guttekropp, både kroppslig og mentalt, i den perioden. Dermed er det umulig å si hvordan de tar steget videre, sier 43-åringen.

Hedin kom til Norge etter å ha trent tyske Melsungen. Han har tidligere trent St. Otmar St. Gallen i Sveits og lille Ystad i Sverige. Som spiller har han nesten 200 kamper med det svenske flagget på brystet og har EM-gull fra 1994. I tillegg har han sølvmedalje fra OL i 1992 og 1996, samt VM-sølv i 97.

Norge-linken kommer av at han spilte to år for SIF i Stavanger.

Spent før EM
Hedin innrømmer at han er spent før det kommende europamesterskapet, der Norge har havnet i en beinhard gruppe med tre østeuropeiske lag – Kroatia, Russland og Ukraina. Men likevel er han sterk i troen på at Norge har mulighet for avansement.

- Vi skal klare å ta oss videre, og aller helst med poeng til mellomrunden, sier han.

De tre beste tar seg videre og får med seg poengene mot de to andre lagene som går videre fra pulja.

Hedin vet det blir vanskelig å ta poeng fra Russland og Kroatia, men mener oppriktig at det er mulig.

- Vi har størst sjanse mot Russland. Det er en stor nasjon som nyter stor respekt i håndballmiljøet, men de er veldig opp og ned. Der har vi muligheten. Kroatia er så gode at der må alt stemme om vi skal klare å ta poeng, sier Hedin.

EM starter 19. januar, og oppkjøringen til mesterskapet starter rett over nyttår. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.