Straffekongen er blitt trygg

Foto: SCANPIX

Håvard Tvedten har hatt for vane å svikte i mesterskap. Nå er han blitt trygg på seg selv.

19.01.08 20:29

DRAMMEN (Nettavisen): Håvard Tvedten er ungpikenes store helt.

Men den tekniske venstrevingen med det store skuddrepertoaret har hatt for vane å svikte når det virkelig teller.

- Føler meg trygg
I mesterskap etter mesterskap har han storspilt i oppkjøringen, men når alvoret har startet så har det ikke gått som ønsket.

Men etter halvannen strålende sesong i spanske Naturhouse La Rioja, fremstår Tvedten som en mye tryggere spiller.

- Jeg føler meg mer trygg, rolig og vet hva jeg skal ha fokus på. Før kunne jeg bruke 30 prosent av energien min på å juble når de andre på laget scoret. Nå jubler jeg bare litt når jeg scorer selv og prøver å bruke mer energi på de viktige tingene, sier han til Nettavisen.

For tidligere kunne han også bruke mye tid på å gruble på hva han gjorde feil på banen. Det er han ferdig med.

- Det er en ting en lærer etter hvert. Bommer jeg nå så lærer jeg av det og graver meg ikke ned av den grunn. Jeg kan tenke på hvor talentløst det var å bomme, men jeg blir ikke lenger satt ut, forklarer Tvedten.

«El Rubio»
I Spania har han fått tilnavnet «El Rubio», som betyr den blonde. Sist sesong ble han nummer tre på toppscorerlisten i en liga hvor flere av verdens største stjerner spiller. Så langt denne sesongen er det bare Spanias superstjerne Iker Romero som er foran ham på scoringslistene.

Jesús Javier González Fernández ble ansatt som trener i Naturhouse La Rioja foran denne sesongen. Han kom fra assistenttrenerjobben i storklubben Valladolid.

- Han sier at hovedtreneren i Valladolid alltid sa til ham at en spiller kan komme til Spania og ha en god sesong, og det er det. Spiller han bra neste sesong, så er det en god spiller. Det ønsker jeg å bevise at jeg er, og jeg føler jeg er på vei til å gjøre det, sier Tvedten.

Vurderer å flytte på seg
Nå er han i ferd med å bevise at han er en god spiller også i et mesterskap.

14 mål på to kamper lar seg høre. Og stordabuen har også vist seg som sikkerheten selv fra sjumetersstreken.

- Nå har jeg tatt straffer uten avbrekk i halvannet år. Hvis jeg har bommet så har jeg fått ta en ny. Jeg har fått tryggheten. Det gir noe med selvtilliten når du står der med målvakten, forklarer han.

Tvedtens kontrakt med Logroño-klubben går ut etter sesongen og han ser ikke bort fra at han kan komme til å flytte på seg til sommeren.

- Men jeg trives veldig godt i den klubben jeg er nå. Skal jeg bytte klubb så må det være til noe bedre og på et høyere nivå, sier han.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene.

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.