*Nettavisen* Sport.

Strand tvilsom til VM

Foto: Morten F. Holm / SCANPIX

Kjetil Strands deltakelse for Norge i Tunisia-VM henger i en syltynn tråd. Bjerringbro-proffen har sannsynligvis pådratt seg prolaps i ryggen.

19.01.05 09:51

- Nå har jeg akkurat snakket med vår fysioterapeut, og ut fra de symptomene han beskrev virker det som om Kjetil Strand har pådratt seg en prolaps i ryggen. Vi skal foreta en MR-undersøkelse av Strand på onsdag, og først etter det kan vi si noe sikkert, sier landslagslege for håndballherrene, Thomas Torgalsen, til TV 2 Nettavisen.

Den norske landslagslegen bekrefter at Kjetil Strand høyst sannsynlig ikke kan spille for Norge i VM-sluttspillet i Tunisia dersom det viser seg at han har pådratt seg prolaps.

- Kan en MR-undersøkelse bekrefte de kliniske undersøkelsene som allerede er foretatt, er Kjetil Strand svært tvilsom til VM, sier Torgalsen.

Ege på bedringens vei
Steinar Ege sliter også med skader i forkant av VM. Landslagslege Thomas Torgalsen tror likevel Gummersbach-proffen rekker sluttspillet.

- Steinar har røket et leddbånd på innsiden av kneet. Det har han nå trent opp og tapet sammen. Tilstanden hans er bra, og fremgangen har faktisk vært bedre enn forventet, sier Torgalsen.

Ege står likevel over håndballherrenes firenasjoners oppvarmingsturnering mot Sveits, Algerie og Russland i Stavanger til helgen.

- Han spilte nettopp kamp i Tyskland, men under samlingen i helgen står han nok likevel over og driver alterntativ trening for å bygge seg opp skikkelig. Han blir uansett med oss til VM, slår landslagslegen fast.

VM-sluttspillet i Tunisa starter 23. januar og avsluttes med finale 7. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.