RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erik Johansen (SCANPIX)

Sugen på VM-medalje

Sist oppdatert:
De har to strake EM-gull, men i VM har Karoline og Katja vært langt unna medalje.

Se Bent og Haralds videoblogg!

LYON (Nettavisen): De fleste gode håndballandslag befinner seg i Europa. Bare Sør-Korea og Brasil har kapasitet til å kjempe seg til en plass i en kvartfinale i VM.

Derfor blir ofte EM regnet som et tøffere mesterskap enn VM.

- Hvis en sammenligner EM og VM så starter EM med tøffe kamper med en gang, men i VM er det noen lette oppgjør, uten at vi skal ta lett på noe, sier Karoline Dyhre Breivang.

"Finfin" niendeplass
Hun gjorde sin mesterskapsdebut i EM i 2000 og gikk glipp av VM-sølvet året etter på grunn av skade. Nå står hun med to EM-gull og ingen medaljer i VM.

- Jeg har vært med i VM en gang og det ble en "finfin" niendeplass, så målet mitt er å bli bedre enn det, ler Larvik-spilleren.

De to siste VM-sluttspillene har endt med en sjette- og en niendeplass. Ragnhild Aamodt er en av dem som har vært med på begge nedturene.

- Når man har to EM-gull så skal man vel ikke snakke så høyt om en sjette- og en niendeplass, men da har vi noe å revansjere.

- Vi ser at det er tilfeldigheter som avgjør om du går til semifinale eller ikke. I VM i 2003 var vi veldig tett på en semifinaleplass, men det var små marginer som avgjorde, sier hun.

Skal stoppe den negative trenden
I 2005 manglet Norge spillere som Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Linn Kristin Riegelhuth.

Nå vil Katrine Lunde Haraldsen ha slutt på de dårlige plasseringene.

- Vi hadde en del skader sist, men likevel har vi mange gode spillere. Vi får satt en stopper for det nå slik at det ikke blir en sperre, sier hun.

Og får støtte av Dyhre Breivang.

- Det er vanskelig å si hva som har skjedd i de to siste mesterskapene hvor det er blitt sjette- og niendeplass. Vi har i hvert fall ikke tenkt å fortsette den trenden med en tolvteplass her. Vi får prøve å snu det andre veien, sier hun.

Sugen på medalje
Nå vil "Karo" ha medalje.

- Jeg er sugen på en VM-medalje. Vi skal i hvert fall ikke bli nummer ni en gang til. Vi fikk jo ikke være med på den offisielle banketten en gang, ler hun.

Aamodt er helt enig. Hun vil også ha en medalje det står noe annet enn EHF på.

- Når du har to EM-medaljer så hadde det vært gøy med en VM-medalje også. Det er ikke så dumt å ha litt mer å vise til på merittlisten, smiler Ikast-Bording-spilleren.

For noen ny niendeplass blir det ikke.

- Da blir det i hvert fall ingen god jul, smiler Katja Nyberg.

Les flere håndballnyheter fra Nettavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere