RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Systematisk sheriff

(Nettavisen (Jarle Fredagsvik))
Sist oppdatert:
Han har fakket taggere for Siv Jensen, og får fortsatt vondt av å tenke på møtet med Glenn Solberg. Nå skal Geir Oustorp stjele gullet for Byåsen.

TILLER (Nettavisen): - Det tror jeg stemmer. Er ikke så veldig kjent selv, svarer Geir Oustorp da Nettavisen via tekstmelding forsøker å navigere seg mot treningssenteret i utkanten av Trondheim.

Han har blitt kastet ut i den nye hverdagen, langt fra tilværelsen som håndballspiller og håndhever av loven i Drammens lysløype.

- Jeg har reist rundt med guide i hele dag, så nå har jeg litt flere enn én rute å komme meg frem på, sier han fornøyd.

Trenerhybrid
Gjennom sin spillerkarriere i Sandefjord, Drammen og Nettelstedt (i Tyskland) har han bortskjemt kunnet studere de flinkeste av de flinke.

Starter du med Gunnar Pettersens uttelling, legger til Kent-Harry Anderssons kollekive samhandling, spe på med Karl Erik Bøhns godhet – trekk i fra kaoset på ledersiden rundt Lajos Mocsai i Tyskland – og avslutt med en dundrende salutt av Ole Gustav Gjekstads grundighet.

Ja, da får du treneressensen slik Geir Oustorp ønsker å fremstå iført Byåsens farger denne sesongen. Eller:

- Jeg blir vel kvasiløsningen av alle disse. Tar jeg ut det beste, blir miksen et godt trent lag, med et godt utviklet kollektiv samhandling – som scorer masse mål, sier han til Nettavisen.

- Og så skal vi terpe masse detaljer, legger han til.

Videosommer
Etter at han takket ja til jobben i mars, har han studert sine nye kolleger via TV-skjermen og fra tribunen i enkelte oppgjør i østlandsområdet. Men fortsatt er det mye som gjenstår.

- Det blir nok en videosommer på meg, ja. Det er mye som skal på plass, medgir han.

Innen siste økt før sommerferien, altså om en snau måned, skal sesongens stall være på plass. Så starter arbeidet med å bygge opp en kollektiv bevissthet for alle jentene, uansett hvilke posisjoner eller roller de skal inn i.

Oustorp-håndballen skal være moderne, altså hurtig med få forsvars- og angrepsbytter.

- Vi ønsker primært å få frem flere toveisspillere, som kan spille både foran og bak. Her er det en forskjell fra herrehåndballen, der det på landslaget i langt større grad dyrkes frem både reine forsvars- og angrepsspillere.

Grufullt brudd
Han trekker frem Marit Malm Frafjord som et eksempel på den moderne norske håndballspilleren på kvinnesiden.

- Marit er unik!

- Hun er like god begge veier, og har ikke blitt tatt av banen ennå. Det var enda godt hun ikke ble skadet, konstaterer han for seg selv.

Skadet ble imidlertid han. På en måte verken TV-seere, idretts-Norge eller ham selv noen gang kommer til å glemme.

Se video:Her knekker leggen rett av

- Det gjør fortsatt vondt. Jeg kjenner at alt ikke er bra ennå, men det blir nok slik så lenge det fortsatt er masse jern inni der, sier Oustorp og stryker seg forsiktig over foten der leggbenet brakk tvers av under sammenstøtet med lagkamerat Glenn Solberg i desember i fjor.

- Hvordan hemmer det deg i dag?

- Jeg klarer både å trene styrke og å løpe, men det gjør vondt å løpe i nedoverbakke. Det var sterkt å komme tilbake igjen og å få spille den siste halvtimen mot Sandefjord i serieavslutningen. Der og da dreit jeg i om benet holdt, men det stikker fortsatt i leggen når jeg snakker om det. Det vil det nok alltid gjøre, tror han.

«ADHD-patruljen»
I kraft av jobben som trener og politimann (ute på ett års permisjon foreløpig) kommer han alltid til å holde kroppen i form.

På jobb i Drammen var han en del av en uniformert uropatrulje, som rettet sin oppmerksomhet mot ungdommer. Internt lød kompaniskapet med makkeren «ADHD-patruljen» - fordi de alltid kom over så mye rart på oppdrag.

- Det var vel fordi vi var høyt og lavt hele tiden. Vi var mye utenfor huset og syntes det var gøy å jobbe tett opp mot ungdomsmiljøene, forteller han.

«Vi spiste aldri inne – McDonalds har gode dager i Drammen på grunn av oss to», fortalte Oustorp selv til et internt politimagasin om perioden.

Frp-Fakker
Og jobbingen ga gode resultater. Mens makkeren hadde stor innsikt i byens innvandrermiljøer, jaktet Oustorp unggutter med store tusjer mellom hendene på nattestid. Faktisk er han blitt omtalt som en av landets fremste etterforskere på tagging.

- Det var min mulighet til å nå ut til norsk ungdom. Tagging kan ofte være inngangen til grovere kriminalitet. Det er ikke så harmløst som virker, og er derfor viktig å ta tak i med en gang.

Den siste tiden har imidlertid «ADHD-patruljen» fått en hvilepause – helt til FrP-formann Siv Jensen kom til byen.

- Det var litt morsomt at nettopp vi to ble kalt inn til dette oppdraget. Målet vårt var å vise frem politiets utfordringer på en vanlig natt til 1. mai-feiring i byen, ettersom Siv Jensen skulle holde et foredrag der dagen etter.

- Hvordan gikk det?

- Jo, det gikk vel som de hadde «håpet» på. Det var husbråk, narkobeslag på offentlig sted og vi tok noen taggere.

Trondheim har fått en ny sheriff til byen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere