Gå til sidens hovedinnhold

Takk, Danmark!

Danskene gjorde jobben mot Tyskland. Nå er det opp til oss.

TYSKLAND – DANMARK 25-27:

- Heia Norge, ropte danskenes trener Urlik Wilbæk til TV 2 etter at Danmark hadde slått Tyskland og nå er klare for semifinale i håndball-VM.

Her kan du følge Polen - Norge direkte.

Forutsetningene var krystallklare. Skulle Norge ha en mulighet til å nå semifinalen i årets håndball-VM, så måtte våre danske naboer ta minst ett poeng i sitt oppgjør med Tyskland.

Og det var på ingen måte noen lett oppgave for selvsikre dansker. Tyskerne er nemlig tittelforsvarer i VM, og regnet som en av verdens aller ypperste håndballnasjoner på herresiden.

Den dårlige nyheten for tyskerne, og gode for Norge, var at superstjernen Pascal Hens så ut til å slite med den samme skaden som holdt ham utenfor mot Norge.

Skygger
Lagene fulgte hverandre som skygger gjennom store deler av første omgang. Det så imidlertid ut til at tyskerne skulle gå til hvilen med en knapp ettmålsledelse.

Men i omgangens siste sekund dundret Lasse Boesen ballen knallhardt i mål på et direkte frikast, og utlignet til 14-14. Håpet levde for Norge.

I andre omgang forsatte dramaet. De to lagene fortsatte å følge hverandre mål for mål, og det ble stadig mer klart at oppgjøret ikke kom til å bli avgjort før i sluttminuttene.

Og i avslutningsfasen gikk det meste Danmarks vei, til tross for at de spilte med én mann mindre i nesten to minutter, hadde de dommerne på sin side.

Raste mot dommerne
Med drøye minuttet igjen ble nemlig tyskernes Martin Strobel også utvist, og dermed fikk danskene en gyllen sjanse til å avgjøre kampen. Etter kampen raste tyskerne igjen mot dommerne.

Klavs Jørgensen banket inn 26-25-ledelse til våre naboer, og med rundt 15 sekunder igjen sørget storskytteren Mikkel Hansen for sluttresultatet 27-25.

Resultatet betyr at Norge nå har skjebnen i sine egne hender. Vinner Robert Hedins gutter sin kamp mot Polen senere tirsdag, er de i semifinalen. Oppgjøret starter 20.30.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

KANONSALG: Halv pris på bestselgere hos Oakley