RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tertnes-jubel i europacupen

Foto: Morten Holm / SCANPIX
Sist oppdatert:
Tertnes vant lørdagens bortekamp mot RK DIN Nis, og har dermed sjansen til å nå sluttspillet i Champions League.

RK DIN NIS-TERTNES 24-25:

Et lite håp om avansement ble tent for Tertnes-jentene, da de lørdag kveld vant bortekampen mot RK DIN Nis. Begge lag stod uten poeng før kampen.

Tertnes lå under i nesten hele kampen lørdag. Ved pause var stillingen 16-12 til Nis. Det var først helt mot slutten av kampen Tertnes tok over og trakk det lengste strået til slutt.

- Det var utrolig viktig for oss å vinne med tanke på både andreplassen og tredjeplassen, sier Tertnes-trener Lars Riis Ellingsen til TV 2 Nettavisen.

Andreplass i puljespillet betyr sluttspillplass, mens tredjeplassen betyr avansement i cupvinnercupen.

Krim-hjelp
Samtidig vant Krim Ljubljana hjemme mot Orsan Elda Prestigio, som gjør det mulig for bergenslaget å nå andreplassen i puljen.

Bergenserne tapte sin hjemmekamp mot Orsan, og dermed må laget virkelig prestere godt for å gå videre. De må trolig vinne bortekampen mot Orsan i Spania. Det kan bli i tøffeste laget.

- Vi må vinne i Spania for å gå videre, det er bare å innse. Men vi har blitt en rekke erfaringer rikere. Det var 4000 tilskuere i Serbia i dag, og de kastet kulepenner og lightere på spillerne våre, og de pep mot oss hele tiden, sier Ellingsen.

Han påpeker at Ternes spiller i Champions League for første gang og de er ikke vant med slik "oppvartning". Han berømmer jentene for innsatsviljen, og måten de uten frykt gikk hardt til verks i duellspillet.

- Det så skummelt ut da Hege Vikebø måtte ut med en lårhøne midtveis i andre omgang. Hun er svært sentral både i forsvars- og angrepsspillet vårt, men Terese Pedersen i målet stod fantastisk og reddet ni av ti langskudd, sier Ellingsen

Lørdag gjester suverene Krim Ljubljana Bergen. Tertnes har ifølge treneren ikke tenkt å gi seg uten kamp.

Stillingen i pulje D:

1. Krim Ljubljana 3 3 0 0 +20 6

2. Orsan Elda Prestigio 3 2 0 1 +11 4

3. Tertnes Bergen 3 0 0 2 -21 3

3. RK DIN Nis 3 0 0 2 -10 0

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere