RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tertnes raser mot Tsjekkia

Sist oppdatert:
DEBRECEN (TV 2 Nettavisen): Ledelsen i Tertnes er rasende på den tsjekkiske landslagsledelsen, etter at de ikke trodde at Lucie Fabikova var skadet da hun spilte med røket leddbånd i kneet.

Mot slutten av åpningskampen mot Spania fikk Lucie Fabikova en vridning i kneet, men Tsjekkias landslagslege fant ingenting galt med kneet hennes.

- Hun sa at alt var i orden og at jeg bare hadde litt vondt. At det var helt normalt, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Undersøkt av Norges lege
I kampen mot Ukraina lørdag forverret skaden seg, og etter kampen ringte hun fysioterapeut i Tertnes Leif Erik Koehler.

- Hun var helt oppløst i tårer og hadde veldig vondt. Den tsjekkiske legen sa at det ikke var noe å gjøre før etter EM, noe jeg syntes var rart. Jeg sa jeg kunne høre med det norske apparatet om de kunne se på det, forklarer han.

Den norske legen Terje Halvorsen ønsket at det formelle var i orden, og siden kampen mellom Tsjekkia og Norge ikke fikk noen betydning, lot tsjekkerne han se på kneet til Fabikova søndag morgen.

- Jeg ønsket å gjøre det på et offisielt sett, så jeg fortalte den tsjekkiske ledelsen at jeg måtte undersøkes og at Tertnes ønsket det, forteller hun.

Det viste seg at det indre leddbåndet var røket.

- Terje Halvorsen mener det er røket helt, men vi håper at det ikke er helt avrevet, sier Koehler.

Kritisk til den tsjekkiske ledelsen
Tertnes-trener Lars Riis Ellingsen har ikke høye tanker om det tsjekkiske støtteapparatet etter hva han har opplevd i denne saken.

- Vi får helt klart betenkeligheter med å sende henne på samling med Tsjekkia igjen når de opptrer så uprofesjonelt som dette, sier han.

Koehler er litt mer forsiktig.

- Jeg tror ikke skaden forverret seg så mye ved å spille mot Spania, og vi skal være forsiktig med å uttale oss om noe vi ikke selv har opplevd, sier han.

Fabikova vil heller ikke si noe negativt om den tsjekkiske landslagsledelsen.

- Det verste var at det virket som om de ikke trodde meg. Jeg har alltid tålt mye smerte og har aldri vært skadet. I og med ingen fikk med seg hvordan skaden oppsto, hadde de vanskelig for å forstå at jeg ikke klarte noe på banen, forteller hun.

Nå må hun belage seg på minst seks uker på sidelinjen.

- I verste fall snakker vi tre til fire måneder ute, sier Koehler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere