RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UTESTENGT: THea Andresen er utestengt fra å spille håndballkamper med 13- og 14-åringer resten av sesongen.
UTESTENGT: THea Andresen er utestengt fra å spille håndballkamper med 13- og 14-åringer resten av sesongen. (RHA.no)

Thea (12) blir nektet å spille med eget lag - dette kan bli løsningen

Vurderer å gå over til guttelag for å møte utfordrende motstand.

Nettavisen har i en rekke artikler omtalt saken om Thea Andresen (12) som er blitt utestengt fra å spille håndball med sine lagvenninner.

Sakens kjerne er følgende:

Selv om spillere er gode nok for høyere nivå, slik Thea beviselig er, sier håndballforbundets regler at det er ulovlig for barn å spille sammen med spillere som er mer enn ett år eldre.

Denne helgen skulle hun egentlig ha spilt tre kamper for sitt lag, Gråbein, men etter at 12-åringen har blitt utestengt fra å spille med 13- og 14-årslaget til klubben, måtte hun se oppgjørene fra tribunen.

LES OGSÅ: Her ser Thea (12) lagkameratene spille kampen hun ble utestengt fra

Tirsdag kastet TV 2 Sporten seg på ballen. I en reportasje på kanalen forteller Theas pappa Jarle Andresen at de kan ha funnet et smutthull for å opprettholde et utfordrende nivå for datteren neste sesong.

- Løsningen kan bli å spille på et guttelag. Det sier ikke regelverket noe om, sier pappa Andresen til TV 2.

Overfor Nettavisen utdyper han tankene.

- Det er et alternativ at Thea spiller på et guttelag for å holde nivået sitt neste sesong. Det kommer sikkert til å bli bråk av det også, selv om reglene ikke sier noe om det, sier Andresen til Nettavisen.

- Problemet for Thea også neste sesong er at 2001-laget i klubben består av få spillere, og hvis noen slutter, som det er antydet, vil ikke Thea ha noe tilbud bortsett fra egen årgang, spekulerer Andresen.

LES OGSÅ: - Tenk om noen hadde sagt det samme til Martin Ødegaard

Jan-Gunnar Pedersen er trener for Thea Andersen i Graabein og har tidligere gitt uttrykk for frustrasjon over regelverket til håndballforbundet.

Håndballtreneren fortalte nylig at Thea faktisk har spilt noen kamper på nivået der forbundet mener hun bør spille neste år, uten at det var optimalt.

- Klubben har et jentelag som er ett år eldre enn Thea. For moro skyld fikk hun delta på en cup med dem i fjor. Det endte med at dommeren måtte be trenerne om at hun ikke skulle skyte så mye. Keeperen på det andre laget ble redd, fortalte Pedersen til Nettavisen nylig.

LES OGSÅ: Forbundet forklarer: - Derfor nekter vi Thea (11) å spille med eldre spillere

SÅ KAMP: Thea Andresen ser her lagkameratene spille kamp i helgen, i Sætrehallen. Hun fikk ikke lov til å spille selv.


Denne helgen skulle hun egentlig ha spilt tre kamper for sitt lag, Gråbein, men etter at 12-åringen er blitt utestengt fra å spille med 13- og 14-årslaget til klubben, måtte hun se oppgjørene fra tribunen.

LES OGSÅ: Thea (12) utestengt - blir nektet å spille med mangeårige lagkamerater 

Her er ordlyden i regelen:

«Spillere som ikke har fylt 16 år kan bare delta i sin egen offisielle aldersklasse og den offisielle klassen som ligger umiddelbart over samt den mellomliggende uoffisielle klassen»

En av Norges beste spillere, håndballproff og landslagsspiller Espen Lie Hansen, var kategorisk da han fikk høre om regelen:

- Dette høres jo helt idiotisk ut.

Kommunikasjonsansvarlig i Norges Håndballforbund, Kirsten Birkeland, sier til Nettavisen at reglene er lagt til grunne for spillernes beste.

- Bakgrunnen for begrensninger i hvilke lag spillerne kan delta på er hensynet til den enkelte spiller på lang sikt. Det gjelder ikke minst fysisk belastning og utvikling. Målet er at spillerne skal vare lenge, unngå skader og trives i miljøet sammen med sine venner, forteller Birkeland.

Mulig regelendring i mai
Håndballforbundet Region Sør fortalte til Nettavisen fredag at det i utgangspunktet ikke er muligheter for å innvilge dispensasjon til å spille på lag med eldre utøvere, og at man som hovedregel ikke vil få denne innvilget dersom spilleren har tilbud om å spille på sitt eget alderstrinn.

Håndballtinget skal behandle regelverket på nytt i mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere