RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thorir blåser i TV 2-profilens sjokkreaksjon


REAGERER: Bent Svele skjønner ikke at Katrine Lunde må bli hjemme under VM i Danmark.
REAGERER: Bent Svele skjønner ikke at Katrine Lunde må bli hjemme under VM i Danmark. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Slik forklarer landslagsjefen det omstridte valget.

GRØNLAND (Nettavisen): Tirsdag kom beskjeden, keeperstjernen Katrine Lunde er ikke tatt med i troppen som skal spille VM i Danmark.

Uttaket har ført til sjokkreaksjoner fra håndballfolket og få hadde trodd at den 35 år gamle veteranen måtte bli igjen hjemme i desember.

- Kan ikke bry oss
TV 2 -profil Bent Svele, som i mange år har kommentert håndball for kanalen, var blant dem som skjønte lite av dette valget.

- Jeg er sjokkert. Jeg forstår det ikke. Jeg tror det er mange i håndballverden som klapper i hendene over at vi kommer til VM uten henne. Hun er den beste målvakten med norsk pass, sa Svele på direkten.

Denne sjokkreaksjonen bryr imidlertid landslagssjef Thorir Hergeirsson seg lite om. Islendingen fnyser av at Svele ikke forstår uttaket.

- Det er ikke alltid disse ekspertene forstår, men det er ikke noe vi kan bry oss om, sier Hergeirsson til Nettavisen etter uttaket tirsdag.

- Ikke vraket
Norge-sjefen er klar på at ingen er vraket, men at Lunde i dette tilfellet bare er valgt bort og at hun kan komme inn igjen senere.

FORKLARER: Thorir Hergeirsson.

- Jeg vil kun bli sitert på at vi velger inn og velger bort. Vi har ikke vraket noen. Alle blir tatt vare på og de er nå i reserverollen. Noen er nære, andre er litt lenger unna. De vil fortsatt være med i satsingen vår, hvis de ønsker det. Det er et nytt mesterskap i august og da vil de som ikke kom med nå være i bildet, igjen, hvis de ønsker det, sier landslagssjefen til Nettavisen.

- Er Lunde per i dag kun Norges tredje beste keeper?

- Det er ganske jevnt mellom Silje Solberg, Kari Aalvik Grimsbø og Katrine Lunde. Alle er gode og alle er ulike, de har ulike erfaringer, personligheter og kvaliteter. Alle tre er gode målvakter, så jeg vil ikke si at Katrine er nummer tre sånn isolert sett. De er gode alle sammen, sier Hergeirsson diplomatisk om sine tre keeperstjerner.

- Går Solberg og Grimsbø bedre sammen?

- Det får vi se. Alle disse keeperne har jobbet sammen i team tidligere. Silje og Kari var i team i fjor (EM), men da fikk de ikke fullført samarbeidet siden Kari ble skadet tidlig. Vi vet de kan jobbe godt sammen, selv om de ikke har gjort det i mesterskap tidligere, sier han.

- Frykter ikke støy
- Er du redd for at dette skal føre til støy før og under VM?

- Nei! Støy er det alltid i mesterskap hvis ting ikke fungerer. Det er alltid slitsomt, men vi har steintro på de vi har valgt ut nå. Jeg er ikke redd for noe støy. Men dette er en sak som engasjerer og det er vi glad for. Det ville vært ille om ingen reagerte på det. Når vi må velge bort én av verdens fem beste keepere, så blir det reaksjoner, for folk bryr seg om jentene. Men vi tenker kun på resultatene, det er det vi blir målt på.

(artikkelen fortsetter under bildet)

IKKE MED: Katrine Lunde er ikke tatt ut til VM i Danmark.

 

- Vi er ganske bekvemme med dette valget og så vet vi at vi har én av verdens beste keepere i reserve, sier Hergeirsson videre.

Lunde er 35 år, mens Aalvik nå er 30. Silje Solberg er bare 25 år og den yngste i den norske keeperflokken. Landslagssjefen er likevel klar på at alder ikke er den eneste grunnen til at Lunde nå blir valgt bort.

- Nei, alder er ikke årsaken isolert sett, dette er del av en totalvurdering. Det er mange småting og detaljer som er vurdert og vi kan ikke dele våre vurderinger med folket. Men jeg har ingen problemer med å se at andre ville valgt annerledes, men vi må velge det laget vi vil jobbe med.

OVERRASKET: Nora Mørk.

- Kynisk og tøft
Nora Mørk fikk sin mesterskapsdebut helt tilbake i 2010 og har spilt mange landskamper sammen med Lunde. Larvik-stjernen er også overrasket over at 35-åringen nå må se VM fra sofaen.

- Det kom som en overraskelse på oss alle. Jeg skjønner at trenerteamet har hatt en tøff jobb med dette. Det viser hvor kynisk og knallhard jobben faktisk er og hvor tøft det er å komme med i en mesterskapstropp, sier hun til Nettavisen.

- Men det er også to veldig gode keepere som reiser til Danmark. Jeg skjønner at Katrine er skuffet, det har hun all grunn til å være, fortsetter Mørk til Nettavisen.

Overfor NTB uttrykker Lunde at hun tar det hele tungt.

- Jeg er veldig, veldig skuffet, og det er tungt nå. Dette er nok noe av det tøffeste jeg har opplevd i min håndballkarriere, sier Lunde til NTB.

VM spilles i Danmark i perioden 5. til 20. desember.

Her er hele den norske troppen:
Kari Aalvik Grimsbø, Györ
Silje Solberg, Tvis Holstebro
-----------
Camilla Herrem, Tvis Holstebro
Stine Bredal Oftedal, Issy Paris
Pernille Wibe, Issy Paris
Heidi Løke, Györ
Linn Jørum Sulland, Györ
Veronica Kristiansen, FC Midtjylland
Amanda Kurtovic, Larvik
Nora Mørk, Larvik
Sanna Solberg, Larvik
Mari Molid, Larvik
Betina Riegelhuth, Esbjerg
Stine Skogrand, Tertnes
Marta Tomac, Vipers
Vilde Mortensen Ingstad, Oppsal

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere