*Nettavisen* Sport.

Til kvarten med lue og votter

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Byåsens håndballjenter frøs seg videre til kvartfinalen i mesterligaen da de knuste SC Galytchanka Lviv 31-22 søndag

18.02.08 08:00

Byåsen er videre til kvartfinalen i mesterligaen etter å ha slått ukrainske SC Galytchanka Lviv 31-22 i returkampen i åttendedelsfinalen. Trener Geir Oustorp er fornøyd med avansementet.

- Det er veldig godt å være videre. Vi hadde tro på at dette skulle gå greit. Men både dømmingen og forholdene i hallen var ganske hårreisende, sier Oustorp til Nettavisen.

Ni grader
Den nordkrainske byen hadde ikke en arena som svarte til norsk standard.

- Det var bare ni grader inne i hallen, så jentene som ikke spilte satt på benken med lue, votter og ytterjakke, forteller Oustorp.

Byåsen vant knepent 27-26 på lørdag. I søndagens kamp kom de sent i gang, og ledet bare 17-15 til pause. Men en fantastisk Kari Aalvik Grimsø i målet (som reddet fire av seks 7-meterkast og bare slapp inn fem spillermål i andre omgang) og en skuddvillig Camilla Herrem, med syv fulltreffere ga Byåsen en komfortabel nimålsseier ved full tid.

Super under
Byåsenkaptein Marit Malm Frafjord var glad for avansementet, men frustrert over forholdene under kampen.

- Det var litt kaldt å spille, men med superundertøy under skjorta gikk det overraskende greit, selv om det var en ganske annen standard enn vi er vant til i Nidarøhallen, ler Frafjord.

Vil hjem igjen
Byåsen gikk med på å spille begge kampene i Ukraina av økonomiske årsaker. Det er imidlertid ikke noe kapteinen tror vil bli standard senere i mesterligaen.

- Akkurat disse kampene følte vi oss ganske trygge på å vinne uansett hvor de ble spilt. Men når vi nå er i kvartfinalen begynner det å bli ganske så høyt nivå på lagene, så det blir ikke aktuelt å gjøre dette senere i mesterligaen, understreker Frafjord.

Tror på finale
Hun tror Byåsen bør ha gode muligheter til å komme langt i mesterligaen.

- Vi nådde finalen i fjor, så det er klart vi har en realistisk målsetting om å vinne hele ligaen. Vi har i hvert fall veldig lyst til det, sier kapteinen til Nettavisen.

Målscorere hos Byåsen var: Camilla Herrem 7, Marthe Snorroeggen 6, Gøril Snorroeggen 6, Tonje Nøstvold 4, Vigdis Hårsaker 4, Marit Malm Frafjord 2, Marita Hergren 1 og Ida Alstad 1.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag