*Nettavisen* Sport.

Tilbakefall for Berge

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DENIS LOVROVIC

Christian Berge var friskmeldt etter kreftsykdommen som rammet ham i fjor. Nå har han fått tilbakefall, og må til ny behandling.

24.03.05 19:44

Berge fikk en kul på halsen i fjor, som legene raskt konstaterte at var kreft. Berge fikk diagnosen non-Hodgkins lymfom, og gjennomgikk behandling i lang tid. Legene anslo at 2/3 av dem som får slik kreft, kommer seg greit igjennom sykdommen.

Kulene er tilbake
Berge har så smått kommet inn på laget i Flensburg-Handewitt igjen. Nå har han altså fått den verst tenkelige beskjeden: Kulene på halsen er tilbake.

Det betyr nye runder med cellegift-behandling for den svært hyggelige trønderen. Klubblege Dr. Hauke Mommsen er positiv med tanke på rehabiliteringsprosessen videre.

- Generelt responderer denne typen kreft godt på cellegift-behandling. Men det er vanskelig å komme med en prognose når det gjelder kreft, sier han til klubbens hjemmeside.

Han har snakket med Christian Berge etter at beskjeden kom, og nordmannen tar det med fatning.

- Naturlig nok utløser en slik beskjed både forvirring, frykt og irritasjon, og man tenker gjerne: hvorfor meg? Uansett visste Christian at det ikke er noen garanti mot tilbakefall. Han håndterer sykdommen veldig realistisk og optimistisk, sier legen videre.

Helsen først
På spørsmål om Christian Berge noen gang kommer tilbake på håndball-banen, svarer Mommsen følgende:

- Det er ingen aktuell problemstilling for oss i øyeblikket. Med et utbrudd av kreft står alltid helsen i første rekke. Alle kreftene hans kommer til å gå med til cellegift-kuren i tiden som kommer. En slik behandling vil naturlig nok få en del konsekvenser for livskvaliteten hans, og også på utseendet. Det er ikke bare kreftcellene som blir angrepet med en cellegift-kur, men også de friske. Bieffekter kan være trøtthet, slapphet, kvalme, hår- og vekttap. Det sier seg selv at han i de neste månedene ikke kan spille håndball på noe nivå. Christian kommer til å trenge all styrke han har til behandlingen, sier han.

- Det er ingen garantier. For kreften gjelder ingen regler, det er også det som er så fryktelig med denne sykdommen, utdyper han.

Klubbens formann, Thorsten Storm, støtter også nordmannen og hans familie.

- Flensburg-Handewitt vil støtte Christian Berge og familien hans i denne vanskelige tiden, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag