Tonning raser mot Fjeldstad

Sandefjord-trener Bård Kristian Tonning reagerer sterkt på Morten Fjeldstads uttalelser om at norsk herrehåndball er kjedelig og akterutseilt.

09.01.04 11:59

- Håndballmessig er det for kjedelig der, sa han.

Dette har fått Sandefjord-trener Bård Kristian Tonning til å tenne.

- Hvordan kan en innflytter som han klage på norsk håndball? Morten har jo aldri prestert noe her til lands selv. Han tok over en medaljekandidat etter Jesper Svensson sist sommer, men klarte ikke bedre enn en 9. plass med Stord i høst. Og det med et lag som ikke er i nærheten av å være preget av generasjonsskifte slik de fleste andre eliteserieklubbene er, sier Tonning til Bergens Tidende.

Fjeldstad er en forkjemper for offensive forsvarsvarianter. Noe han mener blir neglisjert i Norge. Overfor både Bergens Tidende og TV 2 Nettavisen har han hevdet at Gunnar Pettersens manglende vilje til å følge utviklingen i håndballen var årsaken til at Norge tapte EM-kvalifiseringen mot Portugal.

- Gunnar Pettersen detaljstyrer spillerne for mye. Og han har ikke funnet en playmaker som holder høyt nok nivå. Glenn Solberg har ikke formatet, sa han til Bergens Tidende.

- Alt faller på sin egen urimelighet. Håpløst, sier Tonning.

Til TV 2 Nettavisen hevdet han at Børge Lund holder et mye høyere nivå enn Solberg, men lider på landslaget under mangel på tillit fra Pettersen. Med en annen trener mener han at Norge ville spilt EM i Slovenia mot slutten av januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag