*Nettavisen* Sport.

Tre år på sparebluss for Viking Håndball

Budsjettet barberes, lønninger kuttes og ambisjonsnivået senkes.

04.05.12 07:49

Stavanger (NTB): Viking HK skal gjennom tre års hestekur hvor alle medaljeambisjoner legges til side, skriver Stavanger Aftenblad.

- Vi ble rammet av et takras før det ordinære årsmøtet 16. mars og måtte begynne helt på nytt fordi vi periodiserte regnskap og budsjett til håndballsesongen i stedet for kalenderår. Dermed var vår økonomi langt dårligere enn den så ut. Nå er vi i mål med kuttene, og jeg både håper og tror at vi innen 2014 er i økonomisk balanse. Det fordrer at vi i de neste tre årene går med et overskudd på 800.000 per år, sier styreleder Stein Oksum til Aftenbladet.

Han skulle torsdag, på klubbens tredje ekstraordinære årsmøte, fått avløsing som formann, men han foreslo selv at Viking innkaller til et fjerde (!) årsmøte 24. mai, for å velge nytt styre. Etter det Aftenbladet forstår, er det Tor Egil Rolfsen som blir innstilt som ny formann etter Oksum.

- Selve styret er på plass, men det avtroppende trenger tre uker på å avslutte det arbeidet vi nå er i avslutningen av. Vi ønsker ikke å gå fra borde før hele jobben er gjort, forklarer Oksum.

Han kunne i går presentere et driftsunderskudd på 682.850 kroner for 2011, mens Vikings samlede negative egenkapital er på like i underkant av 3 millioner kroner, nøyaktig 2.935.339 kroner. Dette er så røde tall at revisor i sin beretning mener det foreligger tvil om klubbens evne til fortsatt drift.

- Vi merker oss det, men med de kuttene vi har foretatt, og det budsjettet som ble vedtatt i kveld, skal vi klare dette, sier Oksum. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.