Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror fortsatt ikke på Norge

Foto: Morten Holm/SCANPIX
Sist oppdatert:
- Norge kommer ikke til VM-semifinalen, sa den danske trenerlegenden Ulrik Wilbek før VM. Det står han fortsatt på.

Norge er i håndballrus etter håndballguttas oppvisning i mellomspillet. Ulrik Wilbek mente han traff helt rett med sin spådom før mesterskapet. Da var han skråsikker på at de norske håndballgutta ikke kom til en semifinale, men at de ville stå for et par overraskende resultater.

- Spania blir for tøffe
- Jeg sa jo før VM at Norge ville ta et par skalper, og gjøre det godt. Det har de også gjort. Men jeg tror Spania blir en for tøff hindring. Jeg tror fortsatt ikke at Norge når semifinalen, sier Wilbek til TV 2 Nettavisen.

- Hvorfor?

- Spania har et rutinert mannskap som har gjort dette mange ganger før. En kamp før slutt har Norge en større sjanse til avansement enn jeg hadde trodd de skulle ha, men jeg tror det blir en for vanskelig oppgave mot Spania, sier Wilbek.

Selv om de spanske spillerne er kjent for å mislykkes i avgjørende kamper, mener Wilbek at det er en større ulempe for de norske spillerne at de ikke har vært med på dette før.

- Det avgjørende er hvilke tanker de norske spillerne har. Begynner de å tenke over hva som kan skje, så kan det være et handicap. Er de derimot i stand til å fortsette på den bølgen som startet mot Kroatia, så har de en mulighet, sier han.

Seier kan bety minst sølv
Skulle Norge likevel slå Spania og nå semifinalen, tror Wilbek at det fort kan bli minst VM-sølv på de norske gutta.

- Hellas og Tunisia ligger an til å gå videre fra det andre mellomspillet. Norge er bedre enn begge de to lagene, sier han.

Han holder likevel Kroatia og Frankrike (hvis de skulle nå semifinalen) som de største favorittene til VM-gull.

Spesielt imponert av tre
Wilbek trekker spesielt frem tre spillere i det norske laget så langt i VM.

- Høyresiden har fungert godt. Jan Thomas Lauritzen er rutinert, og har også spilt på den måten. Jeg var litt redd for at den skulle være svakere, sier Wilbek.

- Frank Løke har også vist seg frem som en spiller i verdensklasse. Vi har sett ham gjøre som dette i den danske ligaen, men derfra og til å slå gjennom internasjonalt er det et godt stykke, fortsetter Viborg-treneren.

- Glenn Solberg må også nevnes. Han er den dirigenten Danmark ikke hadde. Han scorer ikke mange mål, to eller noe sånt i hver kamp, men han åpner motstanderens forsvar. Da Sverige gikk ut i et offensivt forsvar mot Norge, var det Solberg som løste problemet, sier Wilbek.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!