*Nettavisen* Sport.

Tror Norge går til finalen

Norge tar Spania på mental styrke og får relativt enkel motstand i semifinalen. Det er Frode Kyvågs tips før torsdagens skjebnekamp.

02.02.05 14:21

Norge går videre til semifinale i håndball-VM med seier mot Spania torsdag. Også uavgjort kan holde – forutsatt at Serbia og Montenegro vinner mot Kroatia.

- Jeg føler meg veldig trygg på at vi har en stor sjanse til å slå spanjolene, sier Frode Kyvåg til TV 2 Nettavisen. I utgangspunktet en oppsiktsvekkende uttalelse, ettersom Spania har noen av verdens aller beste spillere i sitt lag.

Men Kyvåg har en god begrunnelse for optimismen:

Spania pleier å feile
- Jeg føler at de gjør akkurat det samme nå som de har gjort i de siste mesterskapene. De sliter mentalt. Det er ikke tilfeldig at de til stadighet mislykkes i VM. Du ser på kroppsspråket deres at de ikke er så trygge som de burde være med et så fantastisk mannskap, forklarer TV 2s ekspert videre.

- Jeg har i mange år undret meg over hvordan Spania stadig har skuffet omgivelsene. Med den følelsen vi har i laget vårt nå, tror jeg vi har overtaket.

Kyvåg er mektig imponert over den jobben Gunnar Pettersen har gjort med landslaget.

Imponert av Pettersen
- Vi som har hatt håndball som en livsstil i 30 år, kan ikke få det bedre enn vi har det nå. Dette er en vanvittig tilfredsstillende situasjon. Dette har herrelandslaget så til de grader fortjent. Her ligger det beinhardt arbeid bak.

Kyvåg mener Pettersens styrke ligger i det mentale arbeidet.

- Der er Gunnar utrolig flink. Det ser kanskje ikke alltid slik ut, men han vet veldig godt hva han holder på med.

Klikk på bildet for å forstørre.

TV 2s håndballekspert har selv kommentert og sett mange av kampene i den andre mellompuljen. I øyeblikket ligger Hellas og Tunisia an til semifinaleplass, men det kan også bli Frankrike og Russland.

Uansett blir det svært overkommelig motstand, mener Kyvåg.

- Møter Kroatia i finalen
- Mitt råtips hvis vi lykkes i morgen, er at vi møter Kroatia igjen i finalen. Jeg tror at de to lagene som går videre fra vår pulje er sterkere enn de fra den andre puljen. Franskmennene er ikke like gode som tidligere, russerne er i en oppbyggingsfase mens grekerne, som er den store overraskelsen, fortsatt har en vei å gå.

Alt om Norge - Sverige:
Spania reddet spenningen
Sjefens største dag
Endelig banket vi Sverige
Gro deler gjerne med gutta Inspirerer Hareide
Slik spilte Norge
- Vi er utrolig gode
Ege - best når det gjelder
Fantastiske Løke
Mr. 100 prosent

- Uansett hvem det blir, tror jeg Norge er litt sterkere.

Hvis det går som Kyvåg tror og håper, møtes altså Norge og Kroatia i søndagens VM-finale.

- Og den er selvfølgelig helt åpen. Jeg tror aldri Kroatia skjønte hva de var utsatt for på mandag. Nå får de en revansjemulighet og vil være bedre mentalt forberedt. Men samtidig har vi jo slått dem og sånn sett har vi et overtak. Det er ikke noe vanskeligere å slå dem to ganger enn å slå dem én gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.