RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2-ekspert med veddemål han kan angre på


SCORET 11: Puerto Rico scoret mer enn det TV 2s ekspert hadde drømt om på forhånd.
SCORET 11: Puerto Rico scoret mer enn det TV 2s ekspert hadde drømt om på forhånd. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Frode Scheie må hoppe i sjøen.

PUERTO RICO - NORGE 13-39:

I forkant av møtet mellom Puerto Rico og Norge i håndball-VM mandag, gikk TV 2-ekspert Frode Scheie selvsikkert ut på norske vegne.

Den tidligere keeperen på herrelandslaget var sikker i sin sak og var ikke redd for å gi et iskaldt løfte på TV. Hvis Puerto Rico, et av VMs svakeste lag, scoret mer enn ti mål mot Norge, skulle Scheie hoppe i sjøen.

- Det er et av de svakeste lagene Norge har møtt i et mesterskap noen gang. Hvis Puerto Rico scorer mer enn ti mål skal jeg hoppe i sjøen.

Allerede etter få sekunder av første omgang ledet Puerto Rico 2-0 og etter første omgang hadde laget fra Karibien nettet seks ganger mot Norge.

Dermed så ble det en nervøs kveld for TV 2-eksperten.

- Ta på deg ulltruse
Det så lenge ut som eksperten skulle komme fra det hele med æren i behold, men mot slutten av kampen våknet Puerto Rico igjen til liv. Flere scoringer de siste minuttene sendte laget opp i 13 mål totalt.

- Vi varsler alle fergeselskaper. Scheie skal ut i vannet. Jeg skal hilse fra kona, ta på deg ulltruse, utbrøt TV 2-kommentator Harald Bredeli.

MÅ BADE: TV 2-ekspert Frode Scheie.

Temperaturen i danske Frederikshavn ligger nemlig på rundt fem til åtte grader celsius de kommende dagene. Ifølge nettsiden yr.no er det ventet overskyet og fare for nedbør i den danske byen i samme periode. Vanntemperaturen er trolig heller ikke all verden å skryte av om dagen.

- De hadde en lang og god periode uten baklengsmål i andre omgang, men så ble det helt krise på slutten, sa Scheie selv rett i etterkant av at kampen var over.

Via nettsamfunnet Twitter sender Scheie et stikk i retning av Norges keeper, Silje Solberg: - Ja, ja, bare å stålsette seg. Takk til Solberg for lekkert målvaktsspill i andre omgang. 2 redninger, skriver Scheie.

- Badebuksa er med, skriver han, også.

(saken fortsetter under tweeten)
Mange tekniske feil
Det var altså Puerto Rico som åpnet første omgang best og fikk to scoringer, men Norge hentet kjapt opp ledelsen og overtok grepet.

Jentene til Thorir Hergeirsson virket likevel tunge gjennom første omgang og hang ikke helt med ved noen anledninger.

Det at laget også gjorde hele sju tekniske feil mot en såpass svak motstander, viste at det fortsatt er et stykke igjen til gullformen.

Før pause var det mesterskapsdebutant Marta Tomac som var giftigst i angrep for Norge. Hun scoret fire ganger i løpet av første omgang.

Camilla Herrem, Stine Skogrand, Amanda Kurtovic, Mora Mørk og Sanna Solberg noterte seg alle for to scoringer, mens Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal og Pernille Wibe scoret én gang før pause i Danmark.

Til pause sto det 17-6 til det norske laget, men det var jentene fra Puerto Rico og deres trener som jublet mest etter 30 spilte minutter.

(artikkelen fortsetter under bildet)

GOD KONTROLL: Marta Tomac og Norge.


Mot Romania i åpningskampen klarte jentene fra Puerto Rico bare tre scoringer i første omgang. Denne gangen ble det altså dobbelt så mange.

Lekestue
Etter hvilen var det norske laget langt mer aggressive i spillet. Linn Jørum Sulland kom inn fra benken og fikk fart i det norske angrepet.

Storskytteren hadde få problemer med å rage over kortvokste jenter fra Puerto Rico og Györ-proffen dunket inn mål etter mål i kjent stil.

Sulland fikk ikke spilletid da Norge tapte mot Russland i åpningskampen, men viste her at hun kan bli en joker for det norske laget.

Totalt ble det sju mål i andre omgang for Sulland.

Etter hvert løp Norge motstanderen i senk, samtidig som de tettet igjen bak. I løpet av 15 minutter i andre omgang scoret Puerto Rico kun ett. Først med ti minutter igjen av kampen kom lagets andre mål.

De siste minuttene slapp Norge seg litt mer ned, men med full kontroll over det hele, hadde et par ekstra mål baklengs svært lite å si.

Kampen endte til slutt 39-13 til Norge.

- Det var et lite hakk opp i andre omgang. Det er en konsentrasjonsøvelse å spille mot dem, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere