RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2-ekspert sier unnskyld til håndballjente

STORSPILL: Stine Bredal Oftedal har vært god for Norge i EM.
STORSPILL: Stine Bredal Oftedal har vært god for Norge i EM. Foto: Vidar Ruud
Sist oppdatert:
- Noen ganger er det deilig å ta feil.

Stine Bredal Oftedal har hatt et meget sterkt mesterskap for de norske håndballjentene og spesielt i semifinalen mot Sverige var playmakeren god.

Bredal Oftedal har vært en del av det norske landslaget siden 2010 (var ikke med under OL i 2012), men har slitt med å få det store gjennombruddet.

EM i Ungarn og Kroatia har på mange måter blitt et slikt gjennombrudd.

- Unnskyld
TV 2-journalist Stig Nygård, som har fulgt håndball tett i mange år for kanalen og blogger om håndball for TV 2s nettside, skrev søndag i et innlegg at han en periode hadde mistet troen på Bredal Oftedal som en internasjonal toppspiller for Norge. Nå ber TV 2-eksperten om unnskyldning for det.

- Jeg skal ærlig innrømme at jeg hadde mistet troen på henne som en internasjonal toppspiller etter VM i fjor. Vel slet hun med magetrøbbel, men hver gang hun fikk sjansen, ble det krampaktig, skrev han i sin blogg.

- Noen ganger er det bare deilig å ta feil, skriver han videre.

LES HELE BLOGGINNLEGGET

Overfor Nettavisen utdyper han nærmere.

- Jeg har alltid ment at Stine er en god håndballspiller, hun herjet i den hjemlige serien i Norge, men på landslaget har hun blitt løpende for mye sidelengs. Det har vært for lite trykk mot mål, sier Nygård til Nettavisen.

- Da blir det ofte sånn at motstanderen vet det ikke kommer noe farlig fra den spilleren. Da ligger de flatt på og det blir mye tekniske feil. Etter at Stine hadde fått et par mesterskap på seg, sa jeg det rett ut til TV 2-gjengen at hun ikke hadde det som skal til. Det har hun motbevist i EM nå, sier han.

- Selvtillit
Nygård er nå full av lovord om den norske playmakeren.

FØLGER HÅNDBALL: Stig Nygård er journalist og blogger i håndball-kanalen TV 2.

- Nå er det trykk på mål og skikkelig gøy å se på. På internasjonalt nivå, så vet alle hvem som er farlig og ikke farlig. Stine har alltid vært fantastisk til å spille opp andre, men før var hun ikke farlig selv. Da får du heller ikke muligheten til å bruke så mye av de andre kvalitetene. Nå har hun fått lagt dette til i spillet sitt. Vi har sett henne gjøre det på klubbnivå lenge.

Bredal Oftedal flyttet i 2013 fra Stabæk til Paris og ble utenlandsproff. Nygård tror det kan være litt av grunnen til at 23-åringen nå har blomstret opp. Han mener også den jobben landslagsledelsen har gjort med henne, er viktig.

- Hun har fått tillit av Thorir (Hergeirsson) og de har nok jobbet mye med henne. Det har vært snakk om hvordan hun skal få ut dette på landslaget. Hun gjorde det i Stabæk og har nok vokst på å spille i Frankrike, også. Uten tvil. Der spiller hun europacup og den franske ligaen holder også ganske høyt nivå, selv om Larvik nok hadde fosset gjennom den, også. De spiller kanskje på en litt annen måte og da kan Stine også stå fram på en litt annen måte.

- Hun har lykkes på det nivået og har vært veldig god. Det at hun lykkes gir nok også selvtillit på landslaget. Hun tar sjansene selv nå. Hun har tro på det hun gjør, i fjor var hun litt nølende, mener TV 2-journalisten.

Slitne spanjoler
Søndag kveld skal Bredal Oftedal og de andre norske jentene i aksjon mot Spania i EM-finalen. Nygård tror på nytt, norsk EM-gull.

- Spania er en vrien motstander, men de har sett slitne ut etter Norge-kampen tidligere i mesterskapet. De slo riktig nok et dansk lag som var preget av sykdom, men de har sett slitne ut og ikke vært på samme nivå som de var innledningsvis. Det har kjennetegnet Spania litt tidligere, også, at de ikke står hele løpet, men nå er de i en finale og da kan jo alt skje, sier han.

- Det blir spennende, men jeg tror Norge er hakket bedre, sier han.

EM-finalen mellom Norge og Spania sendes på TV 2 fra 18.00 søndag kveld. Du kan oså følge utviklingen i kampen i Nettavisesn livesenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere