Tysk stjerne: - Norge er favoritter

SOUSSE (TV 2 Nettavisen): Tyskland står med full poengfangst etter sine tre første VM-kamper. Likevel holder kaptein Florian Kehrmann Norge som favoritter til gruppeseieren.

27.01.05 12:03

Tyskland har vært i finale i de fire siste mesterskapene som er spilt. Så sent som for ett år siden ble de europamestere i Slovenia.

Nå er imidlertid tyskerne svekket, og den eneste gjenværende stjernen, Florian Kehrmann, mener nå at Norge er favoritter til å vinne gruppe D.

- Jeg synes Norge er favoritter til å vinne gruppen. De har mange spillere med mye internasjonal erfaring, og har sitt beste lag. Derfor mener jeg de er favoritter til å vinne, sier han til TV 2 Nettavisen.

Ungt lag
At Tyskland av mange blir holdt som favoritter, skylder han på tidligere meritter. Dagens mannskap mener han har et stykke igjen.

- Vi har et veldig ungt lag, og fikk en lei skade på Pascal Hens. Det gjør at vi er ikke så sterke som tidligere, sier han.

Tyskland har slått Egypt, Brasil og Qatar i sine tre første kamper, og seier over Norge vil sikre dem en plass i mellomspillet.

- Det blir en nøkkelkamp for oss. Dersom vi vinner, er vi klare for mellomspillet, og vi har får da også med oss to poeng inn i mellomspillet, mener Kehrmann.

Håper på tøff kamp
Selv er han Tysklands store stjerne etter mannefallet før VM, men han har problemer med å plukke ut hvem tyskerne må stoppe for å slå Norge.

- Norges viktigste spiller er Glenn Solberg, både i angrep og i midtforsvaret. Han er den som styrer spillet. Men Norge har også gode skyttere i Kristian Kjelling og Frode Hagen. De har gode spillere på linjen. Det er egentlig umulig å plukke ut hvem vi må stoppe, for Norge har god dekning på alle posisjoner, sier han.

P.S. TV 2 Nettavisen snakket med Kehrmann før gårsdagens kamp mot Serbia og Montenegro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.