RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unike i håndball-Norge

Sist oppdatert:
Bodø håndballklubb har klart det ingen andre klubber makter. De lager fest i hver eneste hjemmekamp.

BODØ (Nettavisen): BODØ-STAVANGER 27-23

- Det er en helt fantastisk stemning, vi får lyst til å yte litt mer enn vi klarer på grunn av publikum, sier playmaker Kyrre Johannesen.

Johannessen kom til Bodø (BHK) fra Nittedal/Hakadal i fjor, og sier at det ikke finnes lignende stemning på håndballkamp i Norge. Det kan ikke sammenlignes med Oslo der det knapt kommer folk for å se på, forteller han.

- Noe av grunnen er at arrangementet er prikkfritt, og det er rett og slett jævlig kult å spile håndball foran dette publikumet, sier Johannesen.

Se her for kampfakta. (Ekstern lenke)

Dobbelt så bra som nestemann
Over 10.000 tilskuere har sett BHKs kamper så langt i år. Det er i snitt over 1.400 tilskuere per kamp og i onsdagens kamp var det 1.650 tilskuere som hadde tatt turen til Bodø Spektrum, som er hjemmebanen til BHK.

Stemningen stod i taket, det var temperatur på banen og folk storkoste seg. Byen Bodø har fått nye helter i playmaker Kyrre Johannesen og dansk dynamitt i mål, Ras Bloch. Det entusiastiske publikumet er i særklasse. Like stor stemning er det nemlig ikke hos Fyllingen som er nummer to på tilskuerstatistikken.

De klarer bare å samle litt over 700 tilskuere per hjemmekamp.

- Vi har et godt produkt som folk liker, samtidig har vi gutter som gir jernet og gir av seg selv, sier daglig leder i BHK, Morten Guldvik.

Han er stolt over at ingen i hele Norge kan sammenligne seg med det de får til i Bodø Spektrum, og er stolt over jobben de gjør. Bodø er en håndballby med tradisjoner med gamle storheter som blant annet Junkeren.

- Det skader heller ikke med en gæren keeper i mål og noen tøffe gutter ute på banen, avslutter Guldvik.

Bloch storspilte
«Are you ready to party» dundret ut av høytalerne og publikum trampet med. Anført av en engasjerende Johannesen fikk spillerne med seg publikum på en måte som er sjelden å se på en håndballarena.

Ras Bloch reddet den ene etter den andre ballen, og viste sin glede til publikum. Johannessen så også ut til å trives på banen. Han banket inn mål etter mål, til slutt åtte.

Publikum vandret til slutt fornøyd hjem etter en fortjent 27-23 seier til BHK. Stavanger ga mye juling og holdt stand langt ut i andre omgang, men måtte til slutt gi tapt for et godt håndballag.

Og et enda bedre publikum.

Se her for alle onsdagens resultater, samt tabell fra eliteserien. (ekstern lenke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere