*Nettavisen* Sport.

Vil ikke kommentere forbundets Berge-utspill

LANDSLAGSSJEF: Christian Berge har gjort en god jobb på det norske landslaget. Foto: Claus Fisker (NTB scanpix)

Åpner for en delt løsning rundt landslagssjefen.

Lørdag skriver VG at Norges Håndballforbund nå åpner for en løsning der Christian Berge kan være både trener for klubblaget Elverum og det norske herrelandslaget, om han får jobben som landslagssjef på permanent basis.

Berge er ennå kun ansatt som midlertidig landslagssjef, men forbundet jobber hardt for å få til en permanent løsning med enten Berge eller en annen trener.

Ifølge VG skal trenerspørsmålet være avklart innen 25. juni.

- Ingen kommentar
Overfor Nettavisen ønsker ikke Elverum å kommentere hvorvidt de kan leve med en slik delt løsning. Forslaget NHF skisserer er kun ment for en overgangsfase, fram til Elverum eventuelt finner en erstatter for Berge.

- Inntil NHF starter en offisiell prosess overfor Elverum Håndball om Christian Berge, kan ikke vi kommentere noe på dette. Vårt utgangspunkt er den treårsavtalen Berge har med oss per dags dato og klubbens sportslige ambisjoner, sier Elverums daglige leder, Jostein Borkhus, til Nettavisen.

Overfor VG sier generalsekretær Erik Langerud følgende:

- Hvis det blir Christian Berge kan vi komme til å se på en løsning hvor han både trener landslaget og Elverum i en periode fremover. Men her må vi i tilfelle finne gode løsninger for begge parter i en overgangsfase. Det vil i tilfelle vil være høyst midlertidig, sier Erik Langerud til avisen lørdag formiddag.

Han ønsker ikke å si mer om saken før det blir aktuelt, men avviser ikke at det kan dreie seg om en løsning som kan strekke seg over en hel sesong.

Elverum har tidligere vært klar på at de ønsker å gå i forhandlinger med Norges Håndballforbund og har oppfordret forbundet til å «få opp farten».

- Blir vanskelig
Håndballpresident Karl-Arne Johannessen har tidligere sagt at det kun er aktuelt å ansette en ny, norsk landslagssjef på heltid - ikke en delt løsning.

Johannessen har ikke besvart Nettavisens hendvendelse lørdag.

Da Nettavisen snakket med Berge i vinter, sa han følgende om en delt løsning.

- Det er en diskusjon som må tas, men ut ifra hvordan det hele er organisert i Norge, så tror jeg vel det kommer til å bli vanskelig, mente Berge.

Etter et knepent tap i første kamp mot Frankrike, har Berge etter det ledet det norske landslaget til fem strake triumfer. Lørdag møter hans menn Østerrike til viktig VM-kvalifiseringskamp i Wien. Den spilles fra klokken 19.45.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag