RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Nora Mørk og de norske håndballjentene slipper å være prøvekaniner i VM.
Nora Mørk og de norske håndballjentene slipper å være prøvekaniner i VM. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Ville hasteinnføre nye regler i håndball-VM

Men nå er planene satt på vent.

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har bestemt seg for likevel å ikke teste ut fire nye regler under håndball-VM for kvinner i Danmark.

Forbundet hadde opprinnelig tenkt å innføre nye regler om passivt spill, blått kort, usportslige opptreden og muligheten for å spille sju mot seks.

– Man har spurt landene, og flere land har kommet tilbake med negativt svar. Derfor blir reglene ikke tatt i bruk i VM, sa lederen i Det danske håndballforbundet (DHF), Per Bertelsen.

Deltakernasjonene i verdensmesterskapet har vært skeptiske til at reglene skulle innføres i forbindelse med VM, uten å bli skikkelig prøvd ut på forhånd.

– Vi er generelt tilfredse med at man velger å ikke innføre regelverket på nåværende tidspunkt. Vi synes at det kom på et så sent tidspunkt opp mot et mesterskapet, at det ikke er en rettferdig måte å gjøre det på, sa Bertelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere