RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VM-krangel får TV 2 til å se rødt


PRESSEKRØLL: VM-arrangøren nekter journalsiter å treffe Nora Mørk, Amanda Kurtovic og de andre jentene.
PRESSEKRØLL: VM-arrangøren nekter journalsiter å treffe Nora Mørk, Amanda Kurtovic og de andre jentene. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Pressekaos før fredagens semifinale.

TV 2 jobber på høygir for å skaffe ferske innslag til sin VM-dekning. Den norske troppen i håndball har havnet i klinsj med arrangøren og står steilt på sitt.

Den norske rettighetshaveren er irritert fordi det ikke ser ut til å bli tilgang på spillere torsdag.

Pressemelding
Natt til torsdag avblåste VM-troppen det oppsatte pressemøtet. – Den lokale arrangøren nekter det norske laget å ha pressemøte på spillerhotellet torsdag. Det planlagte pressemøtet er derfor avlyst. Thorir Hergeirsson vil være tilgjengelig på arrangørens pressekonferanse, skriver pressekontakt Halvor Lea i en pressemelding.

– Vi ber om at ingen henvendelser vedrørende dette rettes til undertegnede eller lagledelsen, men til den lokale VM-arrangøren. Vi har utfordret avgjørelsen to ganger og fått avslag. Beslutningen er derfor endelig fra vår side.

Stivbeint?
Norges tropp hadde planlagt pressetreff torsdag ettermiddag etter at Det internasjonale håndballforbundet (IHF) avlyste en planlagt seanse med alle fire semifinalistene.

Arrangøren stiller seg uforstående til det norske valget om å droppe pressetreffet. De mener problemet ville vært løst om den norske landslagsledelsen gikk med på å ha det i hallen – fem minutter med buss fra spillerhotellet.

Samtidig er rettighetshaver TV 2 – med mange flater å fylle – svært lite fornøyd med at de ikke får snakket med de norske spillerne dagen før VM-semifinalen.

Kanalen har i likhet med flere andre redaksjoner lagt press på Norges Håndballforbund for å få til en endring.

Romania er norsk motstander i semifinalen fredag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere