VM ryker for Nora

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Håndballyndlingen må opereres på nytt.

12.10.11 14:12

Etter Champions League-finalen mot spanske Itxako i vår, måtte Larviks Nora Mørk gjennom en operasjon for jumpers knee.

Landslagsspilleren har siden den gang vært ute av spill og nå viser det seg at inngrepet ikke var vellykket og hun må opereres igjen.

- Tegn til tilbakefall
Dette betyr at 20-åringen går glipp av hele høstsesongen med klubblaget og VM med landslaget i desember.

Fra før er det klart at også Gro Hammerseng blir hjemme under VM, på grunn av graviditet. Tonje Larsen og Kristine Lunde-Borgersen er også usikre til mesterskapet.

- Nora Mørk har de siste 4 månedene jobbet hardt for å komme tilbake på banen etter jumpers knee-operasjoner i begge knær. Rehabiliteringen har dessverre ikke forløpt ukomplisert, og selv om hun har vist funksjonell fremgang fra i sommer, har tilstanden regelmessig blitt kontrollert med ultralydundersøkelser. Siste kontroll mandag 10. oktober viste dessverre tegn til tilbakefall i Noras knær. Hun skal derfor allerede i neste uke tilbake til professor Håkan Alfredsson ved Sports Medicine Umeå, som også opererte henne både i mai og i juni i år, opplyser Larvik.

- Sannsynligvis blir hun reoperert allerede tirsdag 18. oktober. Nora er nå uaktuell både for klubbens resterende kamper i høstsesongen, og VM i Brasil i desember med landslaget.

Sikter mot OL
Da Nettavisen snakket med Nora Mørk i mai, var hun positiv til å gjennomføre operasjonen nå i sommer. Da fortalte hun at hovedmålet er å bli helt frisk til OL i 2012.

- Jeg tenker slik at skal jeg gjøre dette, så er jeg nødt til å gjøre det nå. Jeg har lyst til å bli helt bra igjen fra skaden og det kan jeg bli, om dette skjer nå. Jeg har lyst til å satse for fult fram mot OL, sa 20-åringen til Nettavisen.

Nora Mørk fikk sitt store gjennombrudd på landslaget under EM i 2010, der Norge gikk til topps. Hun kom til Larvik i 2009 og har etter hvert blitt en viktig brikke hos Norges beste lag.

Før hun kom til Vestfold-klubben spilte hun for klubber som Bækkelaget, Njård og danske Aalborg.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.