*Nettavisen* Sport.

VM-stjernene revet vekk

Pappfigurene av de norske VM-heltene Glenn Solberg og Håvard Tvedten stjeles i rekordfart fra norske butikker. Selv ikke Tvedtens mor var rask nok til å få fatt i én.

02.02.05 14:20

Norge har fått nye idrettsstjerner. Det har håndballandslagets hovedsponsor SPAR fått merke. Før VM ble det utplassert totalt 660 helfigurs pappfigurer av Glenn Solberg og Håvard Tvedten.

Nå er mange av dem sporløst forsvunnet.

Tvedten mest populær
- Det er ikke så mange igjen, nei, sier administrerende direktør i Kjøpmannshuset, Thorbjørn Theie, til TV 2 Nettavisen.

- Det forsvinner noe av Glenn Solberg, men mest av Håvard Tvedten. legger Kjøpmannshusets kommunikasjonssjef, Monica Larsen, til.

Uten hell
Selv ikke mora til Håvard Tvedten fikk tak i en figur av sønnen da hun forsøkte på den lokale Spar-butikken på Stord.

- Hun hadde vært innom en butikk, men der var den vekk. Vi har imidlertid de to siste her - én av Glenn og én av Håvard. Hun skal få den vi har av Håvard, lover Theie.

Fortjener populæriteten
Figurene skal være stjålet fra butikker over det meste av landet. I stedet for å være reklame i en SPAR-butikk, pryder de nå i stedet trolig mang et ungpikerom. Uten at Spar er lei seg av den grunn.

- Det er bare artig, og blir mer og mer artig dag for dag. Det var en gimmick fra vår side, men endelig har gutta blitt populære. Vi som har kjent og vært ganske tett på disse spillerne i fire år, har jo sett og skjønt hvor fantastisk flotte typer det er snakk om, fortsetter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.