RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vraket Lina og Karoline

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Marit Breivik tok fredag ut de tre siste i troppen til VM i Kroatia og fant ikke plass til Lina Olsson Rosenberg eller Karoline Dyhre Breivang.

Fem spillere kjempet om de tre siste plassene i den norske VM-troppen. Det betydde at to av Monica Sandve, Tonje Larsen, Vigdis Hårsaker, Lina Olsson Rosenberg og Karoline Dyhre Breivang måtte bli hjemme.

- Lina mangler tempo

Landslagssjef Marit Breivik valgte fredag å ta med Sandve, Larsen og Hårsaker, dermed ble det ingen plass til Olsson Rosenberg og Dyhre Breivang.

- Karoline har fortsatt litt igjen til hun er på det nivået hun har vært på på sitt beste, men hun er i stor fremgang, forklarer Breivik til TV 2 Nettavisen.

Olsson Rosenberg har også vist fremgang den siste tiden, men ble ikke tatt med denne gang, til tross for at hun kom på All Star Team under EM for et år siden.

- Lina mangler fortsatt litt tempo og stabile prestasjoner, sier Breivik.

- Lagt ned mye tid og energi

Duoen står nå på venteliste i tilfelle skader i troppen, men må i utgangspunktet se VM hjemmefra. Breivik forstår at de er skuffet over å bli vraket.

- Dette er spillere som har lagt ned mye tid og energi på å bli friske, men samtidig har de god tro på at det ikke blir lenge til neste mesterskap for dem, sier hun.

I stedet blir det Sandve, Larsen og Hårsaker som blir med til VM.

- Det har vært nødvendig å bruke tid. Vi måtte se om Monica kom tilbake etter skaden og kunne makse i kamp og trene for fullt og det har hun gjort i det siste. Det samme gjelder Tonje, men hun har vært veldig bestemt og vist at hun nå tåler mer belastning også i angrep. Når det gjelder Vigdis så har hun veldig spennende kvaliteter og er den venstrehendte i troppen med mest mesterskapserfaring. Det gikk på bekostning av Karoline nå, forteller landslagssjefen.

Dyhre Breivang, Olsson Rosenberg, Ane Brustuen og Mimi Kopperud Slevigen er reserver til VM og kan bli innkalt på kort varsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere