RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vraket til VM, dronning i NM

Foto: Jon-Michael Josefsen/SCANPIX
Sist oppdatert:
Linn Jørum Sulland dominerte stort i NM-finalen mot Byåsen.

BYÅSEN - LARVIK 22-33: Sulland scoret åtte mål før pause og fulgte opp med fire etter pause da Larvik ble norgesmester foran 3390 tilskuere i Oslo Spektrum.

Snakk om å vise Norge hva hun kunne ha bidratt med under VM!

- Hvordan føles det å få revansje for VM-vrakingen?

- Det er fantastisk godt! Jeg har visst at jeg har kunnet skyte hele tiden, så det er veldig gøy å få treff her i dag. Å vinne NM-gull er fantastisk morsomt! Nå gleder jeg meg til resten av kvelden! Det blir gøy å feste med denne gjengen her, sier Linn Jørum Sulland til TV 2 Sporten.

Avgjorde
Norge reiste hjem fra Kina med bronsemedaljer i bagasjen, etter seier mot Spania i bronsefinalen. Russland ble flere hakk for gode i semifinalen, og nok hakk til at Jørum Sulland neppe ville ha utgjort noen avgjørende forskjell der.

Likevel er det lov å spørre om hun ikke burde ha vært med i troppen, når man ser hvor dominerende hun var i NM-finalen.

Onsdagens finale var jevnspilt helt til Linn Jørum Sulland giret opp et par hakk og scoret fem av åtte mål da Larvik gikk fra 12-12 til 20-13-ledelse.

Etter dette kom aldri Byåsen tilbake.

Transportetappe
Andre omgang ble etter hvert en ren transportetappe, en slags kort omvei til pokalutdelingen. Da Byåsen tok timeout, lå trønderklubben allerede under med ti mål. Dette ble også den endelige differansen mellom finalelagene.

Iva Zamorska scoret åtte mål, de fleste fra straffemerket, og ble dermed Byåsens toppscorer. Det var ikke nok til å forhindre at Larvik for andre år på rad gikk til topps i NM. Tonje Larsen har nå vunnet NM hele ti ganger.

- Det er deilig å få en NM-seier, jeg blir aldri lei av det, sier Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere