Gå til sidens hovedinnhold

Haaland-agentens første møte med Zlatan satte spor: - Statistikken din er søppel

Erling Braut Haaland nyter stor suksess på fotballbanen, og har siden den voldsomme utviklingen fått hjelp av superagenten Mino Raiola med tingenes tilstand utenfor matta.

Raiola har de det siste 10-15 årene utviklet seg til å bli blant Fotball-Europas mektigste menn, gjennom virket som fotballagent.

På klientlisten har italieneren blant annet Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Gianluigi Donnarumma og den norske stjernen Erling Braut Haaland.

Les også: Dortmund-sjef om Haaland-ryktene: – Vi kjenner Raiola

Hater å vente

Historiene er mange rundt den sagnomsuste superagenten, og det er blant annet en hendelse som inneholder tidligere Juventus-direktør Luciano Moggi.

Raiola skal ha forlatt to potensielle møter med Moggi, fordi direktøren kom ti minutter for sent til begge møtene.

- Hvis du skal behandle meg så dårlig, kommer du aldri til å få solgt en spiller til Italia igjen, skal Moggi har fortalt Raiola ifølge DailyMail.

Historien endte med at direktøren ringte Raiola noen år senere, ønsket Pavel Nedved til sin klubb Juventus og fikk til slutt gjennomført overgangen til blodpris for den tsjekkiske midtbanespilleren.

- Statistikken din er søppel

Superagent er også kjent for sin brutale ærlighet mot sine klienter, og skal angivelig ha fortalt Zlatan Ibrahimovic på deres første møte at svenskens målteft var «forferdelig».

- Tror du virkelig at jeg kommer til å få solgt deg med den statistikken du har nå?, skal Raiola ha sagt direkte til Ibrahimovic da han på det tidspunktet spilte i Ajax.

Den svenske superstjernen skal ha forlatt møtet og ringt rett opp igjen for å fortelle at han ønsket å inngå et samarbeid med italieneren, men da var beskjeden klar.

- Skal du jobbe med meg må du gjøre som jeg sier. Du må selge bilene dine, klokkene dine og trene tre ganger så hardt, for akkurat nå er statistikken din søppel.

Les også: Ekspert tordner mot Godset-trenerne: - Hadde jeg vært i Godset-ledelsen hadde jeg blitt vettskremt

Men som de fleste vet endte Ibrahimovic opp som en av tidenes beste målscorere, og 39-åringen signerte nylig en ny ettårskontrakt med AC Milan.

Haaland-turné

Som tidligere nevnt har Raiola nå tatt Erling Braut Haaland under sine vinger, og dro sammen med Erlings far Alf-Inge Haaland, på en mye omtalt turné til flere klubber for å sjekke forholdene tidligere denne sesongen.

Haaland har vært ryktet bort fra Borussia Dortmund den siste tiden og blant klubben som følger situasjonen er Manchester City nevnt som en av de heteste kandidatene.

Med Pep Guardiola som trener kan derimot forhandlingene bli harde, ettersom Guardiola og Raiola har et anspent forhold.

Les også:Keane med klar beskjed om demonstrasjonen: - Jeg garanterer det!

Grunnen er behandlingen hans klient, Zlatan Ibrahimovic, fikk under svenskens tid i Barcelona. Raiola uttalte seg om denne konflikten til BBC forrige måned.

- Jeg snakket aldri med Guardiola. Jeg hadde aldri snakket med han hvis det handlet om spillersalg, så hvis det hadde vært tilfellet ville jeg pratet med Manchester City som klubb. De er en fantastisk klubb med en fantastisk manager, sa han den gang.

Det er fortsatt høyst usikkert hvor Erling Braut Haaland spiller fotball fra og med neste sesong, men skulle det bli snakk om en overgang vil Mino Raiola være mannen å forhandle med.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler