Gå til sidens hovedinnhold

Haaland åpnet CL-målkontoen da Dortmund vant i Tyrkia

Nordmannen var igjen i sentrum da Borussia Dortmund fikk en best mulig start på årets Champions League-sesong.

Besiktas - Borussia Dortmund 1-2

Oppgjøret startet godt for hjemmelaget, med et ellevilt hjemmepublikum og høy intensitet på banen.

Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund tok derimot over kampen utover i omgangen, og Jude Bellingham sendte gjestene i føringen etter et fint angrep.

Den norske superstjernen fra Jæren ville ikke være noe dårligere, da han fikk servert en pasningen fra nettopp Bellingham på sølvfat. På nærmest åpent mål trillet han inn sin første Champions League-scoring for sesongen, og høstet lovord fra TV 2s Morten Langli og Erik Thorstvedt etter det han viste.

- Man ser det fra han konstant, det er sjanseløst å komme seg forbi Haaland. Han er umulig å stoppe, han er en maskin, sa Thorstvedt.

Og ble komplementert av sin kollega Langli:

- Det er ingen som gleder seg til å spille mot Erling Braut Haaland. Mannen er raskere enn deg og sterkere enn deg, han er helt enorm, sa TV 2-duoen i studio.

Besiktas tente et lite håp fire minutter på overtid, men da var for sent da Dortmund kunne innkassere sesongen første seier i Champions League.

Les også: Da Ronaldo-nyheten sprakk, begynte meldingene å tikke inn hos Norge-profiler: - Det er vanskelig

- Han er utrolig

Erling Braut Haaland var en fornøyd mann etter at laget til slutt kunne juble for seier, til tross for en nervepirrende sluttspurt fra vertene.

- Det var en veldig tøff kamp. Jeg er sliten nå, men en tøff kamp, sier han til BT Sports.

Bellingham brøt inn i intervjuet og ga Haaland et kyss på kinnet.– Han er helt utrolig.. Han er 18 år gammel. Han er tre år yngre enn meg, det er helt utrolig, sier Erling Braut Haaland om lagkameraten.

Haaland fikk også spørsmål om målrekorder og om han tror han kan oppnå drømmen sin om å vinne Champions League med dette Dortmund-laget med han selv som målscorer.

– Det er et godt spørsmål, men jeg tenker ikke så mye på det egentlig. Jeg nyter bare kampene. Jeg er en målscorer og jobben min er å score mål, sier Haaland etter kampen.

Dortmund i ledelsen

Det var snakket mye om lydnivået i Istanbul på forhånd, men det som møtte Dortmund-spillerne fra start var ut av enn annen verden. Hjemmelaget så også ut til å få krefter fra publikum, og var fryktelig nære 1-0, da Chelsea-utleide Michy Batshuayi fikk en kjempemulighet. Avslutningen ble derimot mesterlig reddet av Gregor Kobel.

- For en redning, sa TV 2s ekspert Petter Myhre da bildene rullet over skjermen.

Borussia Dortmund hadde lite ballinnehav det første kvarteret av kampen, og det var tydelig av det kontringene de satset på. Muligheten fikk de da Julian Brandt dro seg framover, og prøvde å finne Haaland i feltet. Ballen som gikk innom Reus var upresis, og trillet ut av farlig område.

Les også: HamKam fosser mot opprykk, men Rekdal var forbannet over det han fikk se: - Ikke fornøyd

Kontringen var bare en advarsel på hva som skulle komme, for få minutter senere var det gjestene fra Tyskland som kunne juble. En strålende pasning fra Thomas Meunier fant Jude Bellingham foran mål, som banket inn ledelsen for Dortmund.

- De har spillerne og de har kvaliteten, og det var ikke mye som skulle til. 18 år gamle Jude Bellingham, mine damer og herrer, utbrøt TV 2s kommentator Endre Olav Osnes etter at engelsmannen hadde sendt gjestene i føringen.

Haaland-scoring

Erling Braut Haaland skulle også få sjansen sin i den første omgangen, da Donyell Malen leverte et herlig forarbeid og fant nordmannen på første stolpe. Der kom en uvanlig bom fra 20-åringen, men nærmet seg scoring.

- Det er en gedigen mulighet for fjorårets toppscorer i Champions League, men der graver han under ballen.

Haaland var et konstant uromoment for vertene, og like før pause hadde han skaffet gult kort på begge Besiktas-stopperne.

- Han løper både på de mulige og umulige ballene, det er det jeg liker best med Erling Braut Haaland. Han har en enorm arbeidsmoral, sa Myhre.

Les også: Kommer med Messi-innrømmelse: - Hadde aldri trodd det

Hyllesten var på sin plass, for sekunder før pause var det naturligvis 20-åringen fra Bryne som doblet ledelsen. Bellingham sto for jobben i forkant, og bevegelsen fra Haaland gjorde at han enkelt kunne trille inn sitt første CL-mål for sesongen.

- Denne gangen setter han den, Målkontoen er åpnet, han skaffer seg den lille vinkelen han trenger, Da er han så sikker og bredsider inn sitt første. Jakten på en ny tittel er for alvor i gang.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-2. og gjengen i TV 2-studioet ga mye plass til å hylle Norges stjernespiller.

- Man ser det fra han konstant, det er sjanseløst å komme seg forbi Haaland. Han er umulig å stoppe, han er en maskin. Det er ingen som gleder seg til å spille mot Erling Braut Haaland. Mannen er raskere enn deg og sterkere enn deg, han er helt enorm, sier TV 2s duo i studio Morten Langli og Erik Thorstvedt i studioet.

Etter hvilen var høy Hawaii-faktor i kampen, og 20 minutter ut i omgangen var det fenomenet Jude Bellingham som igjen skulle vise seg frem. Unggutten dro seg forbi både én og to mann, men avslutningen var ikke nok til å overliste Ersin Destanoglu i Besiktas-buret.

- Praktfull skuddfinte, men var litt ute av balanse da han avsluttet. Der er Besiktas heldige som ikke ligger under mer, sa Petter Myhre.

Dortmund kontrollerte kampen gjennom hele omgangen, og var nære å øke ledelsen ved blant annet Erling Braut Haaland. Vertene klarte derimot å skape en ny nerve i kampen da midtstopper Francisco Montero stanget inn reduseringen på en corner, fire minutter på overtid.

Scoring kom for sent, som gjorde at Dortmund kunne innkassere sesongen første CL-seier.

En ny scoring for Erling Braut Haaland befester hans vanvittige statistikk, med 66 mål på 66 kamper.

Slik var kampen: