FREIBURG - BORUSSIA DORTMUND 2-1:

Etter en målløs første omgang, var det vertene som gikk rett i strupen på Dortmund etter hvilen.

Først var det Woo-yeong Jeong som sendte Freiburg i ledelsen etter 49 minutter, før Jonathan Schmid scoret lagets andre tre minutter senere.

Youssoufa Moukoko tente håpet for Dortmund kvarteret før slutt etter å ha blitt spilt frem av Erling Braut Haaland, men dessverre for gjestene kom aldri utligningen.

Etter kampen reagerer Viasat-ekspert Jan Åge Fjørtoft spesielt på den første scoringen, der Jeong fra over 20 meter fikk skyte helt uten press fra noen av Dortmunds spillere.

- At ingen setter trynet sitt inn der og blokkerer den ballen er sjokkerende for Dortmund i den situasjonen de er i nå. For nå er det blod, svette og tårer som trengs for at de klarer topp fire, som er minimums-målet for en klubb som Dortmund, sier Fjørtoft.

For sånn situasjonen er nå ser det ut til å bli en kamp om Champions League-plass som vil gjelde for Haaland og co. resten av sesongen. Etter lørdagens oppgjør ligger nemlig Dortmund på en 6. plass, tre poeng bak Leverkusen som holder den viktige 4. plassen.

Dortmund-manager Edin Terzic er klar over at laget nå må heve seg flere hakk.

– Vi har vært veldig slurvete. Den første pasningen er bra, den andre er bra, så er ikke den tredje pasningen bra nok, sier Terzic til Viasport etter kampen.

Les også: Ferdinand forbauset av det som skjer rundt Chelsea-stjerne: - Kan ikke tro det

Stor Haaland-mulighet

Etter en relativt jevnspilt start på oppgjøret kom Haaland til den første virkelige store muligheten. På en kontring endte ballen til slutt opp hos nordmannen på bakerste stolpe, men kun en strålende inngripen av Florian Müller i Freiburg-buret hindret scoring.

Utover den første omgangen satte Dortmund inn et ekstra press, men uten å sette Müller på de store prøvene.

Dermed gikk lagene inn til pause på stillingen 0-0.

Les også: Ødegaard byttet inn i nytt Arsenal-tap

To kjappe fra Freiburg

Andre omgang startet derimot på verst mulig vis for gjestene.

Før omgangen hadde passert 51 minutter hadde Freiburg fått to mål i nettet. Først på et langskudd fra en upresset Jeong. Deretter var det Schmid sin tur til å prøve seg på hjørnet av sekstenmeteren. Ballen snek seg inn via både stanga og Marwin Hitz i Dortmund-buret.

Les også: Rashford med klar melding: - Da kan du ikke spille for United

Dortmund-trener Edin Terzic så seg nødt til å gjøre flere bytter utover omgangen, blant annet inn med 16-åringen Moukoko, som reduserte 15 minutter før fulltid.

Haaland fikk ballen inne på Freiburgs banehalvdel, satte fart fremover før han spilte frem spissmakkeren, som gjorde ingen feil alene med keeper.

Det ble imidlertid ingen flere mål, og dermed gikk Freiburg seirende ut av kampen.

Dortmund ligger nå på en 6. plass i Bundesliga, tre poeng bak Leverkusen på Champions League-plass, og hele 16 poeng bak serieleder Bayern München.